ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αστυνομικοί στην Αχαΐα εμπλέκονται σε υπόθεση δοσοληψίας

Ξηλώθηκαν ακόμη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Αστυνομικοί στην Αχαΐα εμπλέκονται σε υπόθεση δοσοληψίας

Αστυνομικοί στην Αχαΐα, φαίνεται πως εμπλέκονται σε υπόθεση δοσοληψίας. Μάλιστα, το πολυσέλιδο πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης βρίσκεται πλέον στα χέρια του αστυνομικού διευθυντή, ταξίαρχου Γιάννη Κυριακόπουλου.

Κατά την εξέταση ελέγχθηκε ο τρόπος διαχείρισης από αξιωματικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας που αφορά στην υπόθεση σύλληψης 38χρονου Πατρινού, τον περασμένο Απρίλιο, που έκλεβε μηχανάκια και της απόδοση μέρους των χρημάτων, από το κατασχεθέν ποσό των 8.670 ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι του, σε θύμα κλοπής δικύκλου που τυγχάνει να είναι ένστολος. Φέρεται πως στον αστυνομικό δόθηκαν περίπου 4.000 ευρώ, που κατά δήλωσή του -στην αναφορά κλοπής του οχήματος- τα είχε στην μπαγκαζιέρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ξηλώθηκαν ακόμη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Αρχικά αν και η υπόθεση πήγε να υποβαθμιστεί πλέον φαίνεται πως λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν, ότι τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, είναι ικανά να προκαλέσουν «σεισμό» στην τοπική ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εσωτερικής υπηρεσιακής έρευνας «ξηλώθηκαν» ακόμα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Αθήνα.

Το προσεχές διάστημα οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να κληθούν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για ενέργειες που φέρεται να μην ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, με πηγές να αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «ήρθε η ώρα να βγουν όλα στον αέρα». Επιπλέον, τα πρόσωπα στα οποία αποδίδονται πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες μέσω του πορίσματος, θα κληθούν και υπηρεσιακά σε απολογία στο πλαίσιο διενέργειας Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ). Η απόφαση κατά πληροφορίες πρόκειται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ψάχθηκε σε βάθος η υπόθεση από έμπειρο αξιωματικό. Εμείς θα την μελετήσουμε και αναλόγως θα πράξουμε. Θέλουμε να ερευνηθεί σε βάθος και να απονεμηθεί δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν ευθύνες και παράλληλα να μην αδικηθεί κάποιος που ενδεχομένως δεν φταίει. Όποιος έχει κάνει κάτι που δεν πρέπει, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του», ανέφερ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.