ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

14χρονος στη Μάνδρα: Έμαθε τον θάνατο του αδερφού του με την απαγγελία κατηγοριών

Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του

14χρονος στη Μάνδρα: Έμαθε τον θάνατο του αδερφού του με την απαγγελία κατηγοριών

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του σε στάνη στην Μάνδρα.

Στον ανήλικο από την Μάνδρα επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης από επιμελητή. Ο 14χρονος επί δύο ώρες απαντούσε στις απανωτές ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο αδελφός του, ενώ νωρίτερα άκουσε σοκαρισμένος την ανακρίτρια να του γνωστοποιεί του κατηγορητήριο.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…» ανέφερε στην απολογία του ο 14χρονος.

«Το παιδί εμμένει στο παιδικό του μυαλουδάκι ότι το όπλο πυροβόλησε μόνο του» δήλωσε ο δικηγόρος του 14χρονου, Γιάννης Βέρρας.

Παρακολούθηση από επιμελητή

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο 14χρονος αποχώρησε από τα δικαστήρια, ελεύθερος στην αγκαλιά των γονιών του, με την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων και συγκεκριμένα της παρακολούθησης από επιμελητή ανηλίκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Δόξα το Θεό το παιδί σήμερα επιστρέφει στο σπίτι του. Η μόνη παρηγοριά για τους γονείς» είπε ο κ. Βέρρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της οικογένειας διαψεύδονται οι αναφορές που έγιναν σε ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» σχετικά με την ύπαρξη καταγγελιών για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.