ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

2091 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε δύο μήνες – Πόσα θύματα ήταν γυναίκες και πόσα άνδρες

Πόσες ήταν οι καταγγελίες καθ' όλη τη διάρκεια του 2023

2091 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε δύο μήνες – Πόσα θύματα ήταν γυναίκες και πόσα άνδρες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία το 2023 και τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους και οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί η ΕΛΑΣ και τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, καθ’ όλο το έτος 2023 έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ανά τη χώρα συνολικά 13.342 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Από αυτά, τα 9.886 θύματα ήταν γυναίκες ενώ τα 3.456 άνδρες.

Μέσα σε δύο μόλις μήνες του 2024, από την 1η Ιανουαρίου ως και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου φέτος, έχουν γίνει συνολικά 2.091 καταγγελίες. Εξ αυτών το ένα τρίτο (555) αφορούσε θύματα άνδρες ενώ 1.536 είχε θύματα γυναίκες.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.