Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι έφθασε η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας ενώ ο κύριος όγκος της πορείας βρισκόταν στη Σταδίου. Οι φοιτητές αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο αποχώρησαν.

Το «παρών» στην πορεία δίνουν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Όπως έγινε γνωστό, το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

Έντονη αστυνομική παρουσία υπάρχει σε διακριτική απόσταση γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου, κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι διαδηλωτές, στη Βουλή, σε υπουργεία και περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στους δρόμους γύρω από αυτήν. Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, που ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.

Η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ θα επιφέρει αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και στη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και του Τραμ. Επίσης, περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και της πορείας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr