ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λέσβος: Στους 9.645 οι παράνομοι μετανάστες στο νησί από 61 χώρες του κόσμου!

Λέσβος: Στους 9.645 οι παράνομοι μετανάστες στο νησί  από 61 χώρες του κόσμου!

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των υποτιθέμενα «εγκλωβισμένων» στη Λέσβο παράνομων μεταναστών και οι οποίοι όλοι αιτούνται άσυλο, έτσι και αλλιώς, με τα επίσημα στοιχεία να δίνουν την παρουσία στο νησί στις 26 Ιουλίου στα 9.645 άτομα.

Από αυτά τα 7.469 μένουν στο ΚΕΠΑ της Μόριας και οι υπόλοιποι 2.146 σε άλλες δομές (sic) με κ΄ριο το ΚΕΠΑ του Καρά Τεπέ που διαχειρίζεται ο Δήμος Λέσβου με 1.211 διαμένοντες.

Κι ενώ «τρέχει» η προθεσμία της δημόσιας δέσμευσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα να έχουν μείνει 3.500 άτομα στον καταυλισμό της Μόριας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, (μετακινώντας απλά τους υπόλοιπους στην περίφημη ενδοχώρα δηλαδή Αττική) οι ανευθυνουπεύθυνοι «ανησυχούν» τάχα για τις αφίξεις από τις απέναντι ακτές, χωρίς βέβαια οι ίδιοι να κάνουν τίποτα απολύτως για να τις περιορίσουν ή να τις αποτρέψουν.

Πρόκειται για μια κοροϊδία άνευ προηγουμένου. Αλλά φυσικά δεν είναι και η μόνη, μέσα σε όλα αυτά που ζούμε.

Καθημερινά στις ακτές της Λέσβου φτάνουν 50 έως και 150 άτομα, μη δίνοντας σημασία σε σύνορα ότι πηγαίνουν σε ένα άλλο (υποτίθεται) κυρίαρχο κράτος, με πρωτοφανές θράσος ως να πήγαιναν από τη μια επαρχία της, όποιας χώρας τους, στην άλλη.

Και επειδή από στατιστικά πάμε καλά σε αυτόν τόπο τα στοιχεία της 5ης Ιουλίου αναφέρονται στον αριθμό διαμενόντων εκείνης της ημέρας (7.369 άτομα) και δείχνουν την παρουσία εκεί 3.589 ανδρών, 1.612 γυναικών και 2.168 παιδιών. Από αυτούς 3.448 (47%) διέμεναν σε σκηνές μέσα και έξω από τον καταυλισμό. Και οι υπόλοιποι σε κάθε λογής μονιμότερες κατασκευές (ISO κλπ), ενώ οι κάτοικοι στο Μάτι απλά δεν έχουν που να μείνουν.

Σε ποσοστό 30% (2.246 άτομα) είναι Σύροι, 22% (1600) είναι Αφγανοί και 15% (1127) Ιρακινοί, ενώ οι υπόλοιποι 2.396 ανήκουν σε συνολικά 58 εθνικότητες από όλο τον κόσμο! Με άλλα λόγια εκτός από τους πραγματικούς πρόσφυγες τους Συρους, όλοι οι άλλοι από 60 χώρες του κόσμου έχουν έρθει και συνεχίζουν να έρχονται στη Λέσβο και τα νησιά του Α. Αιγαίου, με το έτσι θέλω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι “υπεύθυνοι” συνεχίζουν να ανησυχούν και τους πιάνει “σύγκρυο” για τις “ροές”(sic) που ρέουν απο τις τουρκικές ακτές με δική τους όμως πρόσκληση, γελώντας την ίσια στιγμή πίσω απο την πλάτη του Έλληνα, ο οποίος αγόγγυστα υπομένει τη μοίρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.