«Νέο, εξορθολογισμένο πλαίσιο για την ιθαγένεια, σύμφωνο με τις διατάξεις του Συντάγματος», καθώς και ένα «βελτιωμένο πλαίσιο νόμιμης μετανάστευσης», προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες, «η διαμόρφωση ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής, με έμφαση στην προστασία της κοινωνικής συνοχής και την ανάδειξη των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων προς τη χώρα των νομίμων μεταναστών αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών».

Επίσης, εκτίμησε ότι «η αποτελεσματική και λειτουργική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι δυνατό να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εάν συνοδεύεται από την αποτελεσματική οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ένταξη των νομίμων μεταναστών στις αρχές και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής για το άσυλο, βασισμένης στην αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κρατών και στην ισότιμη κατανομή ευθυνών θα ενισχύσει την δοκιμαζόμενη συνοχή της ευρωπαϊκής κοινότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr