Σε εξέλιξη είναι από τις 07.50 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο καπνός είναι ορατός από μακριά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα, σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση των εστιών, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως δεν υπάρχει κανένας φοιτητής μέσα.

Oι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους κοντά στην φωτιά ενώ όλες οι αρχές βρίσκονται επί ποδός για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκκένωση της περιοχής, είτε του νοσοκομείου.

Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά ξέσπασε απο τις εστίες, ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως η φωτιά ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και επεκτάθηκε άμεσα.φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους, δήλωσε ο ίδιος.

Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι καλά στην υγεία τους, διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές και με τους οικείους τους, συμπλήρωσε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!