ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φωτιά στο Μάτι – Α.Χερουβείμ: «Δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή και την πληρώνουν οι συγγενείς»

«Θέλω να μάθω αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, κάποιο κομμάτι από τα σώματά τους βρίσκεται στον ομαδικό τάφο στη Ν.Μάκρη»

Φωτιά στο Μάτι – Α.Χερουβείμ: «Δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή και την πληρώνουν οι συγγενείς»

Ο Άρης Χερουβείμ που έχασε τη μητέρα του, την αδελφή του και τα δύο δίδυμα ανιψάκια του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε πως «δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή και την πληρώνουν οι συγγενείς».

Οι συγγενείς των θυμάτων το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές «χάδι» στους 6 από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν.

Οι υπόλοιποι 15 αθωώθηκαν, μεταξύ των οποίων και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Άρης Χερουβείμ δήλωσε «δεν περνάει αυτή η πληγή και κυρίως, όλες αυτές τις μέρες, τον 1,5 χρόνο που γινόταν η δίκη, εγώ ήμουν από αυτούς που ήταν κάθε μέρα εκεί, κάθε μέρα ζούσαμε το συμβάν. Γυρνάς σπίτι σου το μεσημέρι και είσαι τόσο φορτισμένος που δε θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο».

«Η στάση των συγγενών των θυμάτων έξι χρόνια τώρα είναι προκλητικά ψύχραιμη και αξιοπρεπής. Εγώ δεν ήθελα να είμαι τόσο αξιοπρεπής, θεωρούσα ότι έπρεπε να υπάρχουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν έκλεισε δρόμος, δεν έβρισε κανένας, δεν προπηλακίστηκε κανένας», είπε και συμπλήρωσε σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης ενός συγγενή, που πέταξε μία καρέκλα μέσα στη δικαστική αίθουσα:

«Είναι προκλητικό, τη στιγμή που είχε αποχωρήσει η έδρα, ο άνθρωπος, ο οποίος συνδέεται με θύματα της πυρκαγιάς να συλληφθεί. Την ώρα που αποχωρούσαν από το δικαστήριο οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν με 111 χρόνια φυλάκιση, που δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή και την πληρώνουν οι συγγενείς».

Ο Α.Χερουβείμ έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για παραγραφή της υπόθεσης, τη στιγμή που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε έφεση, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου, που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας από το πάνελ της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος δήλωσε εμφανώς ταραγμένος: «Θέλω να μάθω αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, κάποιο κομμάτι από τα σώματά τους βρίσκεται στον ομαδικό τάφο που υπάρχει στη Νέα Μάκρη. Θέλω κάποιος να μου πει τι υπάρχει εκεί μέσα. Κι αν αυτό δεν είναι ύβρις στους νεκρούς, που κάποτε ήταν κακούργημα, αλλά τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.