ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο από την εξουδετέρωση του ληστή Ζακ Κωστόπουλου: Οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε

Βίντεο από την εξουδετέρωση του ληστή Ζακ Κωστόπουλου: Οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε

Ένα βίντεο που φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών από τις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ληστή Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος την περασμένη Παρασκευή δεν δείχνει απολύτως… τίποτα το επιλήψιμο σε ότι αφορά την συμπεριφορά των αστυνομικών κατά την σύλληψη του.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έχει καταρρεύσει αιμόφυρτος και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του όπως είναι φυσικό μετά από τόση αιμορραγία. Είναι οι στιγμές όπου αστυνομικοί επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν.

Στις εικόνες εμφανίζονται περίπου 8 αστυνομικοί. Ο ένας από αυτούς κρατάει με “γυμνά” χέρια ένα μικρό μαχαίρι, αν είναι το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο ληστής, αυτό είναι λάθος από την πλευρά του αστυνομικού, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις επιδρά η αδρεναλίνη και επιχειρείται ο άμεσος αφοπλισμός του δράστη.

Πάντως και πάλι μπορεί να ταυτοποιηθεί και να διαχωριστεί το DNA του αστυνομικού από αυτό του δράστη.

Μιλάμε για μαχαίρι. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το ξέρουν, το μαχαίρι είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όπλο.

Ακολουθεί βίντεο με τον Ντάνι Ινοσάντο, δάσκαλο του φιλιππινέζικου συστήματος Κάλι Εσκρίμα το οποίο βασίζεται στην χρήση μαχαιριού. Θα δείτε πως ένας αστυνομικός μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά εναντίον ενός επιτιθέμενου οπλισμένου με μαχαίρι μονάχα από απόσταση 6-7 μέτρων.

Το μαχαίρι όταν βγει… κόβει, δεν χρειάζεται να τρυπήσει. Αρκεί να κόψει και η αιμορραγία κάνει τα υπόλοιπα.

Αν κάποιος κοπεί από μαχαίρι το πολύ πολύ να μπορέσει να τρέξει για μερικά λεπτά και να φωνάξει «μαμά με κόψανε» μέχρι να λιποθυμήσει. Επειδή είναι και ταραγμένος η καρδιά του δουλεύει γρηγορότερα και η αιμορραγία είναι ακόμα μεγαλύτερη

Τώρα γιατί επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι οι αστυνομικοί έδρασαν «βίαια» κατά ενός ατόμου που δρούσε με βία και το οποίο ήταν οπλισμένο, είναι μια άλλη ιστορία.

Κάποιοι μάλιστα βλέπουν κλωτσιές και μπουνιές, προφανώς την ακινητοποίηση την βλέπουν ως ξυλοδαρμό, φαίνεται πως θεωρούν ότι οι συλλήψεις γίνονται με τα μάτια άντε και με φωνητική παράκληση.

Για όσους δεν θυμούνται το Demolition Man, κάποτε στο μέλλον οι αστυνομικοί κάνουν συλλήψεις φωνητικά! Επειδή οι άνθρωποι είχαν μάθει να μην αντιδρούν.

Μέχρι που συνάντησαν έναν παλαιού τύπου βίαιο άνθρωπο του 20 αιώνα και τότε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς έτσι φαντάζονται τις συλλήψεις κάποιοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.