ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Γ των Ειδικών Φρουρών για την σύλληψη του ληστή Ζακ: «Νόμιμη αστυνομική βία – Να του έδιναν τριαντάφυλλο;» (βίντεο)

Γ.Γ των Ειδικών Φρουρών για την σύλληψη του ληστή Ζακ: «Νόμιμη αστυνομική βία – Να του έδιναν τριαντάφυλλο;» (βίντεο)

Νόμιμη αστυνομική βία χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τις κινήσεις των αστυνομικών για να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο λίγη ώρα μετά από όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος ο Ζακ Κωστόπουλος αντιστεκόταν.

«Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γινόταν το περιστατικό, θα αντιμετωπιζόταν (σ.σ.: από τους αστυνομικούς) πολύ χειρότερα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν υπερέβη κανένα όριο», υπογράμμισε.

«Αυτή είναι η τακτική της αστυνομίας, απέναντι σε ένα άτομο που συλλαμβάνεται και κρατάει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο» είπε ενώ πρόσθεσε: «Το ‘αιμορραγεί’ από το ‘αναίσθητος’ έχει διαφορά. Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδινε το χέρι του για τον ασφαλίσουν. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν!»

Δήλωσε, δε, «πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες».

«Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σημειώνεται ότι χθες ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, δήλωσε:

«Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερα από αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου».

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την ερώτηση, περί… βίας που δέχεται ο Ζακ Κωστόπουλος από αστυνομικό, ο κ. Πάκος απάντησε:

«Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξισμό» για να προσθέσει ότι «δεν μπορεί να υφίστανται η κριτική» και ότι δεν δέχεται ότι ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ οι συνάδελφοί του να δικάζονται από πριν

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=mespqUjK6B8

Σημειώνεται ότι έρευνα από την αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τον ληστή Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρώτη ΕΔΕ σε βάρος τους.

«Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα η υπουργός είπε: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Δηλαδή η υπουργός ζητάει έρευνα επειδή τον συνέλαβαν; Ή μήπως και αυτή «είδε» μπουνιές και κλωτσιές όπως βλέπουν διάφοροι στο διαδίκτυο. Φυσικά παντελώς ανύπαρκτες…

Την ακινητοποίηση ενός επικίνδυνου ληστή με μαχαίρι ξαφνικά παντού την βλέπουν πολλά ΜΜΕ και πολιτικά πρόσωπα ως «βάναυση και βίαιη συμπεριφορά»

Μιλάμε για μαχαίρι. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το ξέρουν, το μαχαίρι είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όπλο.

Ακολουθεί βίντεο με τον Ντάνι Ινοσάντο, δάσκαλο του φιλιππινέζικου συστήματος Κάλι Εσκρίμα το οποίο βασίζεται στην χρήση μαχαιριού. Θα δείτε πως ένας αστυνομικός μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά εναντίον ενός επιτιθέμενου οπλισμένου με μαχαίρι μονάχα από απόσταση 6-7 μέτρων.

Το μαχαίρι όταν βγει… κόβει, δεν χρειάζεται να τρυπήσει. Αρκεί να κόψει και η αιμορραγία κάνει τα υπόλοιπα.

Επίσης το μαχαίρι, στριφογυρνάει, παίρνει απρόβλεπτες κατευθύνσεις και δεν είναι ανάγκη να μένει στο αρχικό χέρι, μπορεί να περάσει στο άλλο χέρι και να κόψει από άλλη πλευρά που δεν το περιμένει ο αμυνόμενος, που θεωρεί ότι απλά θα μπλοκάρει το χέρι που έχει το μαχαίρι.

Αν κάποιος κοπεί από μαχαίρι το πολύ πολύ να μπορέσει να τρέξει για μερικά λεπτά και να φωνάξει «μαμά με κόψανε» μέχρι να λιποθυμήσει. Επειδή είναι και ταραγμένος η καρδιά του δουλεύει γρηγορότερα και η αιμορραγία είναι ακόμα μεγαλύτερη

Τώρα γιατί επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι οι αστυνομικοί έδρασαν «βίαια» κατά ενός ατόμου που δρούσε με βία και το οποίο ήταν οπλισμένο, είναι μια άλλη ιστορία.

Κάποιοι μάλιστα βλέπουν κλωτσιές και μπουνιές, προφανώς την ακινητοποίηση την βλέπουν ως ξυλοδαρμό, φαίνεται πως θεωρούν ότι οι συλλήψεις γίνονται με τα μάτια άντε και με φωνητική παράκληση.

Η ακινητοποίηση ενός οπλισμένου και επικίνδυνου ανθρώπου δεν γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας και σίγουρα όχι μελανιές.

Για όσους δεν θυμούνται το Demolition Man, κάποτε στο μέλλον οι αστυνομικοί κάνουν συλλήψεις φωνητικά! Επειδή οι άνθρωποι είχαν μάθει να μην αντιδρούν.

Μέχρι που συνάντησαν έναν παλαιού τύπου βίαιο άνθρωπο του 20 αιώνα και τότε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς έτσι φαντάζονται τις συλλήψεις κάποιοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.