«Eλάτε… χωράνε και άλλοι»: Μεταφέρουν 10.000 αλλοδαπούς από τα νησιά του Α.Αιγαίου σε διαμερίσματα στην ενδοχώρα!

«Eλάτε… χωράνε και άλλοι»: Μεταφέρουν 10.000 αλλοδαπούς από τα νησιά του Α.Αιγαίου σε διαμερίσματα στην ενδοχώρα!

“Ελάτε …χωράνε και άλλοι”! Σε διαμερίσματα στην ενδοχώρα θα στεγαστούν τουλάχιστον 10.000 αλλοδαποί σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής. Σύνολο 36.000 αλλοδαποί σε διαμερίσματα μέχρι τώρα. Η Ελλάδα μόλις απέκτησε μια καινούρια πόλη.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται να μετακινηθούν τους επόμενους μήνες τουλάχιστον 10.000 πρόσφυγες που βρίσκονται κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προαναγγέλλει με συνέντευξη του σε εφημερίδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε σπίτια 26.000 άνθρωποι από τους 66.000 που βρίσκονται στην Ελλάδα. Περιμένουμε την έγκριση από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ενός νέου προγράμματος για φιλοξενία σε ξενοδοχεία και καταλύματα 6.000 ανθρώπων για το επόμενο εξάμηνο. Μάλιστα, μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας» λέει και συνεχίζει:

«Αυτό το πρόγραμμα στόχο έχει να κερδίσουμε ένα χρόνο προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων σε διαμερίσματα και των επιπλέον 5.000 θέσεων που θα αφορά ανθρώπους που έχουν πάρει άσυλο αλλά διαμένουν ως αιτούντες άσυλο και θα ξεκινήσει από το 2019».

Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά στα σχέδια της κυβέρνησης είναι «ένα transition camp, όπου οι πρόσφυγες θα μένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα μεταφέρονται στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών και να μετατρέψουν το Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης σε ένα άλλο transition camp».

Όσο για το αν γίνονται επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, ο κ. Βίτσας λέει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν γίνει 248 επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και 800 εθελούσιες επιστροφές.

«Άποψή μου είναι ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερες αλλά δεν μπορώ να επέμβω στις διαδικασίες ασύλου και πολύ περισσότερο στις διαδικασίες των προσφύγων».

Τη στιγμή που εκατοντάδες Έλληνες παραμένουν άστεγοι και άνεργοι, 10.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα.

Φυσικά μέχρι την επόμενη καραβιά. Πλέον όλοι έχουν αποθρασυνθεί.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο όπου καταδεικνύεται η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία Τούρκος διακινητής φέρνει παράνομους μετανάστες στα νησιά του Α. Αιγαίου.

Το βίντεο είναι από τη Σάμο, όπου εκτός από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Ρόδο αποτελεί προορισμό παράνομων μεταναστών.

Έχοντας απέναντί του μια χώρα η οποία δεν ασχολείται με την ασφάλεια των συνόρων (είτε χερσαία είναι αυτά είτε θαλάσσια), ο Τούρκος σαν να βρίσκεται σε τουριστικό ταξίδι παραβιάζει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (τουλάχιστον κάποτε ήταν έτσι) και σαν πηγαίνει από τη μια παραλία της χώρας του στην άλλη αποβιβάζει νέους παράνομους μετανάστες, τους οποίους αργότερα θα παρουσιάσουν ως «εγκλωβισμένους» ζητώντας, φυσικά, τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.