Συμβαίνει επί «αριστερής διακυβέρνησης»: Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι «μας βάζουν να κόβουμε το ρεύμα σε σπίτια πολιτών»

Συμβαίνει επί «αριστερής διακυβέρνησης»: Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι «μας βάζουν να κόβουμε το ρεύμα σε σπίτια πολιτών»

Αυτά συμβαίνουν στην χώρα επί «αριστερής διακυβέρνησης»: Αστυνομικοί που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην Κρήτη κεκτελούν «επιχειρήσεις» αποκοπής οικιών των πολιτών από την ηλεκτροδότηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, «ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όπως το ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς διατάχθηκαν να προβούν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών».

Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης, αυτό που ουσιαστικά καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις είναι να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ τα οποία πηγαίνουν σε σπίτια ώστε να κόψουν το ρεύμα.

«Μας έχει ξαφνιάσει αυτή η πρακτική. Υπάρχει ένα καταστατικό το οποίο πρέπει να τηρείται. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες, όπως τα ΤΑΕ που αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας. Δεν μπορούμε να γινόμαστε σάκος του μποξ και να ασχολούμαστε με διακοπές ρεύματος».

Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα αυτού του μέτρου εμφανίστηκε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

«Αστυνομικοί με περιπολικά έφυγαν για την ενδοχώρα του νησιού, καθώς κλήθηκαν να πάνε σε σπίτι με κλιμάκιο της ΔΕΗ. Όταν έφυγαν δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή», ενώ καταγγέλλει ότι είχαν εντολές να συνοδεύσουν κλιμάκια της ΔΕΗ και το 2017.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Ειδικών Φρουρών

«Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε “διακοπή” του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.

Για το Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Έτσι λοιπόν ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τις διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, τώρα που είναι κυβέρνηση εφαρμόζουν τις πρακτικές που εφάρμοζαν επί σειρά ετών στην Ισπανία οι κυβερνήσεις Ραχόι.

Tότε χρησιμοποιούνταν τα ισπανικά «ΜΑΤ» για να κάνουν έξωση στους πολίτες που είχαν κατασχεθεί τα σπίτια τους.

Γράφαμε τότε:

Νωρίτερα φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε εναντίον των ισπανικών νόμων για τις εξώσεις, οι οποίοι δυσκολεύουν τους ιδιοκτήτες να αποτρέψουν τις εξώσεις που ζητούν οι τράπεζες.

Η τρομακτική ανεργία και η φούσκα των ακινήτων προκάλεσαν μεγάλη αύξηση στις εξώσεις καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων.

Περισσότερες από 350.000 οικογένειες έχουν υποστεί έξωση από το ξεκίνημα της κρίσης. Toportal.gr κάνει ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στην ανθρωπιστική κρίση με τις εξώσεις στην Ισπανία, το δεύτερο μέρος του οποίου έχει εξίσου ενδιαφέρον υλικό.

Η φωτογράφος του Reuters Susana Vera απαθανάτισε την έξωση της Carmen Carmona και της οικογένειάς της.

Η Carmona ζούσε σε διαμέρισμα με κοινωνικό ενοίκιο -ένα μέρος στο οποίο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου που δεν μπόρεσε στο παρελθόν να αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο μπορεί να μείνει στα σπίτια για ένα κοινωνικό ενοίκιο στο 30% του μισθού του.

Κάτω: Η Carmen Carmona και ο δικηγόρος της στο σπίτι τους στη Μαδρίτη, καθώς η Αστυνομία καταγράφει τα στοιχεία των δημοσιογράφων πριν προχωρήσει στην έξωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόμοιες καταστάσεις θα δούμε και εδώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.