ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φιάσκο ολοκληρώνεται: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος Μυλωνάς αν συμφωνήσει και ο εισαγγελέας

Το φιάσκο ολοκληρώνεται: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος Μυλωνάς αν συμφωνήσει και ο εισαγγελέας

Aνανέωση (13:15): Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος Μυλωνάς αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μετά τις 2 το μεσημέρι, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του από την ανακρίτρια και αναμένεται και η απόφαση του εισαγγελέα. Αν είναι θετική θα αποφυλακιστούν άμεσα.

Αν όχι, η υπόθεση της αποφυλάκισης θα παραπεμφθεί σε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία ακριβώς όπως έγκαιρα σας είχε ενημερώσει το pronews.gr

Έπειτα από αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Πλέον οι συνήγοροι υπεράσπισης, καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης.

Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους οι οποίοι δήλωσαν :

Αλέξης Κούγιας: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέαs: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».


Ο Ριχάρδος Μυλωνάς, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητεί από την αρμόδια ανακρίτρια να αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενος τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που διαπιστώνουν «την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες».

Παράλληλα, επιφυλάσσεται να μηνύσει «τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας διότι, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, παραπλανήθηκαν».

Το πλήρες κείμενο της αίτησης του Ριχάρδου Μυλωνά προς την ανακρίτρια έχει ως εξής:

Σήμερα τα ξημερώματα της Τρίτης το pronews.gr είχε ενημερώσει για το αδύναμο των κατηγοριών κατά του Ριχάρδου Μυλωνά και πάνω στο σκεπτικό αυτό ενεργεί όπως ήταν φυσιολογικό ο επιχειρηματίας.

«O Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς δεν κατάφερε να γλιτώσει την προφυλάκιση, έστω και αν η υπόθεση φαίνεται να έχει πολλές “τρύπες”» ανέφερε χθες το pronews.gr στην είδηση της προφυλάκισης του γνωστού ενεχυροδανειστή και φαίνεται αυτές οι «τρύπες» στις κατηγορίες, γίνονται… «μαύρες τρύπες» για τα όσα του καταμαρτυρούν και «καταπίνουν» τις ίδιες τις κατηγορίες!

Ετσι, πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι εχθές, 3 Δεκεμβρίου, έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση απάντηση σε ερώτημα που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο προκύπτει η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία δεν υπόκειται σε φόρους και δασμούς και μόνη υποχρέωση του εξαγωγέα είναι να αποδείξει τη νομιμότητα της κατοχής!

Κάτι που βέβαια, γενικά είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το εμπόριο χρυσού, αλλά όταν πρόκειται για τέτοιες ηχηρές υποθέσεις μερικές φορές οι διωκτικές αρχές κρύβουν «άσσους» στα χέρια τους, οπότε καλό είναι να αναμένονται όλα τα στοιχεία, αλλά τελικά από το σύνολο της δικογραφίας φαίνεται ότι άλλα στοιχεία δεν υπάρχουν σε βάρος του και ότι οι εξαγωγές ήταν… νόμιμες!!!

Βάσει της σύμβασης τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και του άρθρου 157 ν. 2960/2001 για τη λαθρεμπορία που ορίζει ότι η πράξη της λαθρεμπορίας προϋποθέτει απώλεια δασμών, φόρων και επιβαρύνσεων είτε για το ελληνικό δημόσιο είτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν, αφού όλες οι ποσότητες χρυσού ήταν δηλωμένες στην «πηγή» (τα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούσαν νόμιμα) και είχαν φορολογηθεί κανονικά!

Κατ’αυτό τον τρόπο καταρρέει η βασική κακουργηματική κατηγορία της λαθρεμπορίας πάνω στην οποία στηρίζεται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι κατηγορίες που απομένουν είναι πλημμεληματικού βαθμού και αυτές βέβαια, εξετάζονται αν είναι έτσι!

Και αν δεν υπήρχε το βάρος των δηλώσεων του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Τσιπρα σε βάρος του, δεν θα προφυλακιζόταν, καν!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.