ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κιλκίς: Συνελήφθη Σκοπιανός που υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες και έφτιαχνε «κλώνους»

Κιλκίς: Συνελήφθη Σκοπιανός που υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες και έφτιαχνε «κλώνους»

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείται από τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας ως μέλος κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών ΑΤΜ και κατασκεύαζε στη συνέχεια κάρτες – κλώνους.

Με τις κάρτες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνάει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 52χρονο, υπήκοο Σκοπίων, ο οποίος συνελήφθη χθες, κατά την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών. Σήμερα το μεσημέρι ο καταζητούμενος προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται διότι πριν από 13 χρόνια, το 2006, «μπλόκαρε» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών. Όπως περιγράφεται, η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου. Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του. Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των χωρών που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.