ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνελήφθη για την μαφία των φυλακών και ο δικηγόρος Θ.Παναγόπουλος μετά τον Α.Λυκουρέζο

Συνελήφθη για την μαφία των φυλακών και ο δικηγόρος Θ.Παναγόπουλος μετά τον Α.Λυκουρέζο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Το ένταλμα για τον Θ. Παναγόπουλο είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευ. Νικόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κ. Παναγόπουλος, όπως και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη την Πέμπτη, διώκεται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο κ. Παναγόπουλος είχε δηλώσει από χθες, Πέμπτη, την πρόθεσή του να παρουσιαστεί στον Ανακριτή για την υπόθεση.

Ο δικηγόρος συνελήφθη στην Αθήνα ενώ μέχρι χθες βρισκόταν στα Ιωάννινα όπου είχε μεταβεί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αρ. Φλώρος.

Το δέλεαρ σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία της προανάκρισης και της κύριας Ανάκρισης έως τώρα ήταν το τεράστιο ποσό που διεκδικούσαν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι και η «Μαφία των Φυλακών» από τον Αριστείδη Φλώρο.

Τον εκβίαζαν για να αλλάξουν οι Αλβανοί κακοποιοί την αρχική τους κατάθεση, μέσω της οποίας τον ενέπλεκαν ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του προφυλακισμένου πλέον δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Σε επίπεδο προανάκρισης, στην Αντιτρομοκρατική υπάρχουν συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με τον «εγκέφαλο» της «Μαφίας των Φυλακών» να αναφέρεται πάνω σε συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες ενέργειες.

Σε επίπεδο κύριας Ανάκρισης, οι καταθέσεις των εμπλεκομένων με την υπόθεση έχουν φωτίσει ακόμα περισσότερο αυτό που συνέβαινε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πεποίθηση των Αρχών είναι ότι οι Αλβανοί ήθελαν να αναγκάσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να πείσει τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο να πληρώσει. Στην ίδια κατεύθυνση και οι πιέσεις που δεχόταν ο Ζαφειρόπουλος από τους συναδέλφους του που είχαν περάσει στην αντίπερα όχθη και επέμειναν και εκείνοι να ζητούν να καταβληθούν από τον Φλώρο δύο εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το σημείο, φέρεται σε συγκεκριμένο ραντεβού που είχε δοθεί με τον Ζαφειρόπουλο, να αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην απαίτηση του χρηματικού ποσού και παθητικός ρόλος στον Θεόδωρο Παναγόπουλο που φέρεται απλά να ήταν παρών στη συζήτηση.

Επίσης, πεποίθηση των Αρχών είναι πως στο τέλος όλοι οι εμπλεκόμενοι ως εκβιαστές, μεγαλοδικηγόροι και Αλβανοί κακοποιοί, θα μοιράζονταν την τεράστια λεία της από κοινού εγκληματικής ενέργειάς τους που ωστόσο δεν τελεσφόρησε, οδήγησε όμως στην στέρηση της ζωής ενός αθώου με όλα αυτά ανθρώπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζαφειρόπουλος από την πλευρά του στήριξε τα συμφέροντα του πελάτη του και βρέθηκε και εκείνος στο μάτι του κυκλώνα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του σε μία αποστολή εκφοβισμού και πρόκλησης τραυματισμού ως μήνυμα από τους Αλβανούς δολοφόνους του, που ήθελαν να έχει ως παραλήπτη τον Αριστείδη Φλώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.