«Σηκωτό» & με «βραχιολάκια» στα χέρια πήραν οι άντρες της ΕΚΑΜ τον Α.Λυκουρέζο για εμπλοκή με τη μαφία των φυλακών!

«Σηκωτό» & με «βραχιολάκια» στα χέρια πήραν οι άντρες της ΕΚΑΜ τον Α.Λυκουρέζο για εμπλοκή με τη μαφία των φυλακών!

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Η σύλληψή του, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος έγινε δυνάμει εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης – ανακριτής που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν έως τις 3.30 το μεσημέρι σε προσωπικό του ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Οταν βγήκε, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του- δικηγόρων, δεν τους επετράπη η επικοινωνία μαζί του.

Οι αστυνομικοί πήγαν τον γνωστό δικηγόρο για φωτογραφίες και λήψη αποτυπωμάτων και την Παρασκευή (19.04.2019) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

O Aλ. Λυκουρέζος διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης.

Για τις ίδιες κατηγορίες διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, για τον οποίο επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Σημειώνεται πως είναι ο δεύτερος δικηγόρος, μετά τον Γιώργο Αντωνόπουλο, που συλλαμβάνεται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής της Αντιτρομοκρατικής.

O κ. Λυκουρέζος, μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου 65 ετών.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -εγκλείστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του Αρ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Καταθέσεις-«φωτιά» για τον ρόλο του Αλ. Λυκουρέζου στη «μαφία των φυλακών»

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο ποινικολόγος – καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο δικηγόρος Θέμης Σοφός στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν καταθέσει συγκλονιστικά στοιχεία τόσο για τη δράση της «μαφίας των φυλακών» όσο και για τον ρόλο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχαλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης», είχε καταθέσει ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ – ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, που μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν νομικοί παραστάτες του Αριστείδη Φλώρου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε, στη συνέχεια ότι «δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Εμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε».

Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος είπε ότι το εν λόγω ποσό δεν μπορεί να ανταποκρίνεται σε αμοιβή.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πως ήταν εκτός λογικής να ζητούνται αυτά τα χρήματα και πως ήταν αρνητικός.

«Ολα αυτά δεν ταιριάζουν με υπόθεση ανθρωποκτονίας. Πώς διαπραγματεύεσαι με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο σου; Ούτε στο σινεμά δεν το έχουμε δει» προσέθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι πριν τη δικάσιμο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου -η οποία είχε οριστεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017- είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο:

«Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι τη Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε “δεν φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής”».

Τη «σκυτάλη» πήρε στη συνέχεια ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμης Σοφός, ο οποίος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Γιώργου Αντωνόπουλου, στην υπόθεση της σε βάρος του απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο Θέμης Σοφός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Γ. Αντωνόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον Αριστείδη Φλώρο, ερωτώντας τον (τον κ. Σοφό) αν θα είναι παρών στη συνάντηση.

Η συνάντηση, όπως είπε ο κ. Σοφός, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου του 2017, στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση «ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση και με άλλον δικηγόρο».

Στο τέλος της συζήτησης, μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Σοφού «ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπε: “Εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα” και του λέει και ο Φλώρος: “Ούτε εγώ”. Αναφέρονταν σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω».

Αμέσως μετά ακολούθησε ο εξής διάλογος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο:

– Πρόεδρος: Μα πώς έδωσαν τα χέρια;

Σοφός: Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.

– Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα

– Σοφός: Εγώ δε θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.

– Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

– Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρεζος το ήξερε.

Καταλήγοντας, ο Θέμης Σοφός αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στα τέλη Αυγούστου του 2017, κατά τον οποίο τον ρώτησε αν είναι σίγουρος «ότι έδωσαν τα χέρια».

Ο κ. Σοφός κατέθεσε στη συνέχεια:

«Του λέω “ναι γιατί με ρωτάς”. Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα… Επικοινώνησα με τον εντολέα μου και εκείνος μου είπε: “Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά”, του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω».

Δείτε το βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.