Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. – Έσπασαν τζαμαρίες και αυτοκίνητα (βίντεο, φωτό)

Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. – Έσπασαν τζαμαρίες και αυτοκίνητα (βίντεο, φωτό)

Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ,σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, έλαβε χώρα πριν λίγο.

Την εκδήλωση είχε διοργανώσει ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη, για τον δήμο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού βρισκόντουσαν τη στιγμή εκείνη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας καθώς και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ.

Εκεί κάποια στιγμή βρέθηκαν 20 άγνωστοι που πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες, ενώ έσπασαν τρία αυτοκίνητα και έκαναν φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι, δεν πραγματοποιήθηκε καμιά προσαγωγή.

Το ένα, μάλιστα, αυτοκίνητο ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη) Νικόλαος Μακρόπουλος. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Ταυτόχρονα, ομάδα περιθωριακών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν έξω από προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπου είχε δώσει το παρόν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.


Αντώνης Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα

Οργισμένη και λακωνική ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξερχόμενος του συνεδριακού κέντρου σχολίασε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα».

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο της καθημερινής ζωής στην Αθήνα, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Μετά τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

Κεφαλογιάννη: Στο έλεος κουκουλοφόρων η Αθήνα

Από την πλευρά της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη και η κυβέρνηση τής κλείνει το μάτι.

Μπακογιάννης: Δεν μασάμε

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση:

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική.

Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Μηταράκης: Ενημέρωσα την κ.Παπακώστα

«Είναι απίστευτό αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα, θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη και ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση και πρόσθεσε:

«Πήγα πεζός σε διπλανό ξενοδοχείο όπου η κυρία Παπακώστα είχε μία κομματική της εκδήλωση, την πλησίασα και την ενημέρωσα γι’ αυτό που συμβαίνει και η ίδια απάντησε “θα ενημερώσω”», ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.