Η σκηνή στο Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) της Βουλιαγμένης: Πολίτης, κάτοικος της περιοχής, συνοδεύοντας γνωστό του, για μια δουλειά του τελευταίου, μπαίνει από την κεντρική είσοδο στο αστυνομικό τμήμα.

Στο μπαλκόνι, περίπου ισόγειο δεξιά της εισόδου του τμήματος, βλέπει δύο αστυνομικούς να έχουν «αράξει», κατά το κοινώς λεγόμενο, έχοντας γείρει το προς τα πίσω το σώμα τους και απλώσει τα πόδια τους με τα χέρια τους να συγκρατούν το κεφάλι, μάλλον για να μην καταρρεύσει από το βάρος, πίσω από τις καρέκλες.

Ενας τύπος με μπλε ελεκτρίκ σακάκι, πολύχρωμο μαντηλάκι (ποσέ) στο τσεπάκι του σακακιού, πουκάμισο και μεταξωτό κασκόλ a la Φλωρινιώτη (με 32 βαθμούς Κελσίου), ριγμένο ατημέλητα (και καλά…) γύρω από το λαιμό του, μιλάει ακατάπαυστα στο κινητό και περπατά πάνω-κάτω στο μπαλκόνι.

Ο πολίτης περιμένει 5-10′ να τελειώσει τη δουλειά που είχε ο γνωστός του και καθώς ο άνθρωπος είναι από αυτούς που εκτιμούν και τιμούν τα Σώματα Ασφαλείας, σκέφθηκε να πει μια «Καλημέρα» και να δώσει το χέρι του στον διοικητή του τμήματος που προστατεύει την περιοχή του.

Ρωτά μια αστυνομικό που είναι το γραφείο του, αυτή τη ενημερώνει ότι το Τμήμα δεν έχει διοικητή αλλά υποδιοικητή που εκτελεί χρέη διοικητή και του δείχνει προς το… μπαλκόνι!

«Αυτός εκεί είναι!». Ναι σωστά καταλάβατε, ήταν ο τύπος με το μπλε ελεκτρίκ σακάκι και το «ποσεδάκι».

Πάει λοιπόν ο πολίτης, του δίνει το χέρι του συστήνεται, πάντα στον πληθυντικό και πριν προλάβει να πει «χάρηκα για την γνωριμία» και να αποχαιρετίσει… τι το’θελε;

Ο «κ.υποδιοικητής» τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια, του φωνάζει δυνατά, επιχειρώντας να δώσει «ψαρωτικό» τόνο (τρομάρα του…) στη φωνή του και μιλώντας του στον ενικό του φωνάζει: «Εσύ ποιος είσαι; Ε; Ποιος είσαιαιαιαι;».

Και συνεχίζει. «Και γιατί φοράς γυαλιά; Ε;». Πριν προλάβει ο πολίτης να του πει ότι είχε ήλιο που κτυπούσε κατά πρόσωπο στη βεράντα και όλοι οι αστυνομικοί άλλωστε που ήταν παρόντες φορούσαν γυαλιά, του λέει ο «κασκόλ Φλωρινιώτη»: «Βγάλε τα γυαλιά σου!».

Πριν προλάβει να καταλάβει ο πολίτης τι του ζητά, επανέρχεται και του λέει «Βγάλε να γυαλιά σου τώρα. Να δω ποιος είσαι. Θέλω να δω ποιος είσαι»!

Ο άνθρωπος τα έβγαλε τα γυαλιά προσπαθώντας να ζητήσει την εξήγηση προς τι το επιθετικό ύφος του «κ.υποδιοικητή» με το μπλε ελεκτρίκ σακάκι και τότε γυρνάει ο αξιωματικός προς τα στελέχη που χαλάρωναν στην βεράντα και ουρλιάζοντας τους λέει: «Τον ξέρετε αυτοοοοοόν;».

Τα «στελέχη» βαριόντουσαν και να απαντήσουν ακόμα, έτσι απλά σήκωσαν τους ώμους και με το κεφάλι τους έγνεψαν αρνητικά, φυσικά.

Τότε και ο πολίτης εγκατέλειψε τον πληθυντικό και τις ευγένειες και ρώτησε τον «κ.υποδιοικητή», με καθόλου ευγενικό ύφος: «Εσένα πώς σε λένε;».

Μάλλον κατάλαβε το «σακάκι» ότι κάτι δεν πάει καλά και ψέλλισε το όνομά του (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε ολόκληρο το όνομα): «Στεφ. Σκουτ.».

«Ευχαριστώ. Θα τα ξαναπούμε» του υποσχέθηκε ο πολίτης και έφυγε προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ φιλοξενίας του «κ.υποδιοικητή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά για να μην απορούν κάποιοι γιατί έχουν δημιουργηθεί συμμορίες αλητών που ξυλοκοπούν ανηλεώς αστυνομικούς, ακόμα και στη Βούλα…