ΕΛ.ΑΣ.: Βρέθηκε οπλισμός στις καταλήψεις των αλλοδαπών στην Αχαρνών – Μεταφέρονται 269 παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

ΕΛ.ΑΣ.: Βρέθηκε οπλισμός στις καταλήψεις των αλλοδαπών στην Αχαρνών – Μεταφέρονται 269 παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

Βρέθηκε και οπλισμός στις καταλήψεις των αλλοδαπών στην Αχαρνών κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης!

Η πρώτη αστυνομική επιχείρηση έγινε σε κτήριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016.

Πάνω από 130 αλλοδαποί που βρίσκονταν εκεί μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έγιναν έρευνες και για ναρκωτικά.

Ανάμεσα στους αλλοδαπούς που ελέγχθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ήταν και ένας Σύρος για τον οποίο – όπως αποκαλύφθηκε – εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης.

Από τα δύο κτήρια οι δεκάδες αστυνομικοί της ασφάλειας απομάκρυναν 269 άτομα, 98 εκ των οποίων παιδιά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, δύο πιστόλια καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου ενώ από την Αχαρνών 22 συνελήφθη ένα άτομο γιατί είχε στην κατοχή του μαχαίρια.

Μετά την εκκένωση των δύο κτηρίων, το ένα στη συμβολή της Αχαρνών με την Μάγερ και το άλλο ακριβώς απέναντι στην Αχαρνών 22, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτήρια να σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Όσο για τους 240 αλλοδαπούς, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Συγκεκριμένα:

– Από το κτήριο στην Αχαρνών 22 απομακρύνθηκαν 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι
– Από το κτήριο τη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ απομακρύνθηκαν 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι.

Σφραγίστηκαν τα κτίρια από τον δήμο Αθηναίων

Η όλη επιχείρηση της εκκένωσης των κτιρίων διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια. Μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου.

Μάλιστα αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκένωσης ξεκίνησε το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί, είναι το ποιοι είναι αυτοί που μετέφεραν αυτούς τους αλλοδαπούς στα δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Σημειώνεται ότι το κτήριο στη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ , είναι γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με την συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του να ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. – πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ -ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Όσο για το δεύτερο κτήριο, στην Αχαρνών 22, ανήκε σε ιδιώτη.

Αυτή ήταν η πέμπτη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων τον τελευταίο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.