Πληθυσμιακή πλειοψηφία πλέον στο Βαθύ της Σάμου οι αλλοδαποί – Κραυγή αγωνίας από στελέχη του Ελληνικού Στρατού

Πληθυσμιακή πλειοψηφία πλέον στο Βαθύ της Σάμου οι αλλοδαποί – Κραυγή αγωνίας από στελέχη του Ελληνικού Στρατού

Περισσότεροι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες βρίσκονται αυτή την στιγμή στα περίφημα hot-spot ή και κυκλοφορούν αδέσποτοι μέσα και γύρω από το Βαθύ της Σάμου, παρά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησιού!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε δυνατότητα ελέγχου και πλέον χαρακτηρίζεται ως «δραματική».

Στο Βαθύ των 6.000 κατοίκων περισσότεροι από 7.000 αλλοδαποί βρίσκονται μέσα και γύρω από την πόλη, ενώ ο καταυλισμός τους που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη, είχε σχεδιαστεί για 800 ανθρώπους.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί: Ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην 79 ΑΔΤΕ, επικοινώνησε με το pronews.gr και με χαρακτηριστική αγωνία στην φωνή του είπε: «Είναι παντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση. Η πόλη ελέγχεται από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μπροστά στο διοικητήριο έχουν “παρκάρει” δεκάδες άτομα. Αν γίνει κάτι δεν θα μπορέσουμε καν να αναπτυχθούμε. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει κυριολεκτικά να… “πατήσουμε” γυναίκες και παιδιά για να αναπτυχθούν άρματα και οχήματα».

Μόλις χθες μπήκαν στο νησί ακόμα 500 άτομα με το Λιμενικό να είναι παντελώς αδύνατο να επιτηρήσει και να φυλάξει την στενή θαλάσσια δίοδο μεταξύ του νησιού και της μικρασιατικής ακτής.

Στην μικρασιατική ακτή αναμένουν περίπου 30.000 επιπλέον αλλοδαποί έτοιμοι για την τελική «έφοδο»…

Μια άσκηση στην Σάμο του ΕΣ στο ακόλουθο βίντεο, που όπως λένε οι ίδιοι, πλέον είναι δύσκολο να γίνει: Παντού αλλοδαποί!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.