ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λέσβος: Συγκέντρωση κατοίκων ενάντια στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αλλοδαπών

Λέσβος: Συγκέντρωση κατοίκων ενάντια στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αλλοδαπών

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο νησί, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πλατεία Καλλονής.

Από νωρίς το πρωί, οχήματα του δήμου κατέλαβαν συμβολικά τμήματα της εθνικής οδού, ενώ κλειστά παρέμειναν τα μαγαζιά της αγοράς.

«40.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι πλέον στα νησιά του Β. Αιγαίου, πάνω από μισοί από αυτούς στην Λέσβο. Άνθρωποι εργαλεία στα χέρια αδίστακτων και στις δύο ακτές -ασιατική και ευρωπαϊκή- που για διαφορετικούς λόγους τους χρησιμοποιούν. Οι μεν σαν στρατιώτες σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, οι δε για να δικαιολογούν τον πακτωλό των χρημάτων που ρέει καθημερινά. Και στη μέση οι νησιώτες που απλά δεν αντέχουν άλλο», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο κ. Βέρρος τόνισε ότι είναι λάθος η αντίληψη ότι το θέμα θα λυθεί «ανοίγοντας νέες δομές όταν δεν μπορείς να αποσυμφορήσεις έστω και κατ’ ελάχιστο και για τα μάτια τις υπάρχουσες. Είναι λάθος να θεωρείς ότι φτιάχνοντας μια κλειστή αλλά ανοιχτή φυλακή στη μέση του πουθενά θα αποτρέψεις τον πολιτικό να σου στείλει και τον διακινητή του χρήματος να τον υποδεχτεί. Είναι όμως και λάθος να σκύψεις το κεφάλι και να γίνεις απλά συνεργός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των ΜΚΟ. Αυτή τη θέση καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε πλέον, μέρα τη μέρα, όλοι μαζί, παραμερίζοντας ότι πιθανά μπορεί να μας χωρίζει», κατέληξε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.