ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διαλυμένη χώρα: 2.661 παράνομοι μετανάστες μπήκαν σε Ιταλία, Βουλγαρία και Κύπρο το 2019 – 68.000 στην Ελλάδα!

Διαλυμένη χώρα: 2.661 παράνομοι μετανάστες  μπήκαν σε Ιταλία, Βουλγαρία και Κύπρο το 2019 – 68.000  στην Ελλάδα!

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία εμπιστευτικής έκθεσης της ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση, για την πρωτοφανή διάλυση που επικρατεί στα κατ΄ευφημισμόν σύνορα της Ελλάδας.

Στην έκθεση που αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Die Welt τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν για το πόσο χαμηλά έχει κατρακυλήσει αυτή η χώρα.

Την ώρα που τρεις χώρες μαζί Ιταλία, Βουλγαρία και Κύπρος έχουν δεχθεί για το 2019 2.661 αλλοδαπούς, η Ελλάδα (το βαρέλι δεν έχει πραγματικά πάτο) δέχθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα 68.000, οι οποίοι εάν προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν εισβάλλει τα προηγούμενα χρόνια καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι η Ελλάδα, όπως την ξέραμε, έχει πια τελειώσει.

Νέα ευρωπαϊκή έκθεση αποκαλύπτει την μεγάλη αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών που καταφθάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς τα σύνορα της “χώρας” είναι ορθάνοικτα.

Σύμφωνα με νέα, εμπιστευτική, έκθεση της ΕΕ στην οποία αναφέρεται στην έντυπη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εισήλθαν στην ΕΕ συνολικά 70.002 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 68.000 μπήκαν στην Ελλάδα, όπου και παραμένουν!

Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι όταν είχαν καταφθάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος 47.847 άνθρωποι.

Τους περισσότερους νεοαφιχθέντες από την Τουρκία φέρεται να καταγράφει η Ελλάδα με σχεδόν 68.000 παράνομους μετανάστες μουσουλμάνοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 1.803, η Βουλγαρία με 197 και η Κύπρος με 261.

Με άλλα λόγια η Βουλγαρία με τα μέτρα που έχει επιβάλλει στα σύνορά της δέχθηκε ελάχιστο αριθμό αλλοδαπών, η ανύπαρκτη Ελλάδα 68.000.

Ελάχιστοι οι Σύροι

Αξιοσημείωτο είναι, όπως επισημαίνει η Welt, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν προέρχεται πλέον από τη Συρία (14%), αλλά από το Αφγανιστάν (30%). Ακολουθούν πολίτες από το Πακιστάν (9,5%), το Ιράκ (8%) και την Τουρκία (5%), αλλά και άλλες χώρες, όπως η Αλγερία, η Τυνησία, το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Κονγκό, το Σουδάν κ.ο.κ.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι καταυλισμοί αλλοδαπών στα ελληνικά νησιά είναι ήδη υπερπλήρεις. Στους καταυλισμούς ζουν σήμερα πάνω από 40.000 άνθρωποι ενώ υπάρχουν υποδομές μόλις για 8.530.

Σύμφωνα με την Welt, «στο μεταξύ είναι ασαφές εάν η Τουρκία τηρεί ακόμη την προσφυγική συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ τον Μάρτιο του 2016. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε προ ημερών στις Βρυξέλλες ότι σε πολυάριθμες περιπτώσεις η Τουρκία αρνείται πλέον εδώ και εβδομάδες τη συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν περιστατικά όπου ενώ η τουρκική ακτοφυλακή έχει ενημερωθεί εγκαίρως από τους Έλληνες για πλοιάρια αλλοδαπών, δεν παρενέβη, επιτρέποντας έτσι να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.