ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λέσβος: Στο έλεος των αλλοδαπών – «Πρόσφυγες» λεηλάτησαν και έκαψαν παλιό αρχοντικό στη Μόρια

Λέσβος: Στο έλεος των αλλοδαπών – «Πρόσφυγες»  λεηλάτησαν και έκαψαν παλιό αρχοντικό στη Μόρια

Με την λεηλασία και τον εμπρησμό ενός εγκαταλελειμμένου παλιού αρχοντικού κλιμακώθηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής μεταξύ προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και προκάλεσαν κινητοποίηση της αστυνομικής δύναμης και της Πυροσβεστικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν Σομαλοί «πρόσφυγες» οι οποίοι ήρθαν χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, σαν βόλτα, έκλεισαν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον Αφγανών που διαβιούν στον καταυλισμό, για τα επεισόδια που προκαλούν καθημερινά τις νύχτες σε βάρος Αφρικανών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στο χώρο διαμονής τους.

Ωστόσο, νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο παλιό αρχοντικό, που κατέρρευσε παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα ευρήματα και τις καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, σε συζήτηση που είχαν οι κάτοικοι της Μόριας σχολίαζαν ότι το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, όπως και άλλα ακατοίκητα σπίτια του οικισμού παραβιάζονται και λεηλατούνται.

Μάλιστα, οι αλλοδαποί αρπάζουν από τα σπίτια μεγάλα πήλινα κιούπια, με τα οποία χτίζουν υπόγειους φούρνους, για την λειτουργία των οποίων χρησιμοποιούν ξύλα κόβοντας τα δέντρα του χωριού, με αποτέλεσμα να έχουν καταστρέψει εκατοντάδες ελαιόδεντρα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.