ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Κωνσταντοπούλου για “Mr Bitcoin”: «Υπόθεση που έχει ήδη καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της δικαστικής ιστορίας»

Κωνσταντοπούλου για “Mr Bitcoin”:  «Υπόθεση που έχει ήδη καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της δικαστικής ιστορίας»

H συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, μόλις ολοκληρώθηκε με την συνήγορο υπεράσπισης του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναφέρει πως η προθεσμία υποβολής υπομνήματος τάχθηκε μέχρι τις 16/1/2020, «ενώ σε όλους τους προηγούμενους δόθηκαν προθεσμίες για τις 24/1/2020 και 22/1/2020, σε υποθέσεις που οι διάδικοι είχαν ήδη χρόνια για να προετοιμασθούν και όχι λίγες μόνο μέρες όπως ο Αλεξάντερ».

Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως υπάρχουν υποθέσεις που «σέρνονται», προφανώς με ευθύνη του Δικαστηρίου, από το 2012, το 2015 κλπ κι όμως, από όλες αυτές τις υποθέσεις (36 στο σύνολο), «η μόνη την οποία επιδίωξαν να διεκπεραιώσουν με τέτοια λυσσώδη βιασύνη είναι η υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ. Και η μόνη στην οποία χορήγησαν μικρότερη προθεσμία, παρά το αντίθετο αίτημα του διαδίκου. Σίγουρα αυτό συνδέεται με τις Κυβερνητικές και διεθνείς πιέσεις από ΗΠΑ-Γαλλία να παραδοθεί ο Αλεξάντερ από την Ελλάδα, που έχει δυστυχώς μετατραπεί σε προτεκτοράτο».

«Για τους πολίτες που αναμένουν χρόνια μια απόφαση, κάτι μου λέει ότι θα καθυστερήσουν. Για τον Αλεξάντερ που ζητεί χρόνο για να προστατευθεί, κάτι μου λέει ότι θα επισπεύσουν. Η υπόθεση του Αλεξάντερ έχει ήδη καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της δικαστικής και πολιτικής ιστορίας της χώρας μας. Με τις αποφάσεις για τα Μνημόνια είδαμε ποιοι δικαστές ήταν διατεθειμένοι να θυσιάσουν την πατρίδα μας, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Και πώς εξελίχθηκαν. Τώρα θα δούμε ποιοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν μια συγκεκριμένη ανθρώπινη ζωή, που βρίσκεται στα χέρια τους» ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου

Aξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, όταν η συνήγορος υπεράσπισης του «Μr Bitcoin», ζήτησε να δοθεί η ίδια προθεσμία που έχει δοθεί σε όλους τους υπολοίπους, η Πρόεδρος την απέρριψε επί της έδρας, «επιβεβαιώνοντας την επιδίωξη να υπηρετηθούν οι χρονικές και πολιτικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της Γαλλίας για έκδοση αποφάσεως πριν τις 25/1/2020, με απώτερο σκοπό να εκδοθεί ο Αλεξάντερ μέχρι εκείνη την ημερομηνία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ακόμη σημειώνει πως «η Πρόεδρος μου δήλωσε ότι… την πήραν την απόφαση όλοι μαζί πριν…ξεκινήσει η υπόθεση!», ενώ το δικαστήριο τώρα δικάζει «τις προηγούμενες από εμάς υποθέσεις χωρίς δημόσια ανάγνωση των Εισηγήσεων στο ακροατήριο»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό το πραγματικό κατάντημα. Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε κάθε δημόσιο διάβημα και συνέντευξη τύπου για την υπόθεση. Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει καμμία προοπτική δημοκρατίας κι ελευθερίας για τους πολίτες. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες που ασφυκτιούν από την αυθαιρεσία, την αρνησιδικία, την κατεστημένη αδικία. Αυτοί πρέπει να διεκδικήσουν την Δικαιοσύνη, που ανήκει στο λαό, πηγάζει από αυτόν και απαγγέλλεται στο όνομά του» καταλήγει η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.