ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

“Έδωσαν πραγματική μάχη στις φυλακές Τρικάλων”

“Έδωσαν πραγματική μάχη στις φυλακές Τρικάλων”

Το Σάββατο, μια «πραγματική μάχη» δόθηκε στις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των αστυνομικών και του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, οι οποίοι απέτρεψαν την απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς.

«Αυτοί, με αυτοθυσία όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη -γιατί επρόκειτο για μάχη- κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο» είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

Σε δεύτερη φάση, συνέχισε, έγινε απόπειρα να αποδράσει ο Βλαστός.

«Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. Οι δύο φύλακες -με αυτοθυσία επαναλαμβάνω- υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό».

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει, όπως είπε, δύο όψεις.

«Πρώτον, ανθρώπινες συνθήκες ζωής μέσα στη φυλακή, για να εφαρμόσουμε σύγχρονες σωφρονιστικές αντιλήψεις αλλά και, ταυτόχρονα, να διασφαλίσουμε τους Έλληνες πολίτες, έξω από τις φυλακές, ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους από εγκληματικές πράξεις» τόνισε.

Ζητούν τη μεταφορά Βλαστού σε νοσοκομείο

Στο μεταξύ φρουρούμενος νοσηλεύεται ο Παναγιώτης Βλαστός που υπέστη κατάγματα όταν έπεσε από την ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του βαρυποινίτη Αδαμαντία Αγγελέτου και Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησαν την άμεση διακομιδή του εντολέα τους σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Οι δύο δικηγόροι κατέθεσαν την αίτηση στο θυρωρείο των φυλακών – η πόρτα των οποίων, όπως υποστηρίζουν, “είναι κλειστή αναίτια και απάνθρωπα” γι’ αυτούς – κι έκαναν λόγο για “έλλειψη ενημέρωσης”.

Ζήτησαν δε να τούς δοθεί πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του εντολέα τους, καθώς και την άμεση διακομιδή αυτού στο νοσοκομείο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εσωτερικής αιμορραγίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.