Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «27.000 μετανάστες όταν παίρνουν το επίδομα στη Λέσβο κάνουν τα ΑΤΜ απροσπέλαστα»

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «27.000 μετανάστες όταν παίρνουν το επίδομα στη Λέσβο κάνουν τα ΑΤΜ απροσπέλαστα»

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης​ οι κάτοικοι των νησιών «βλέποντας ότι οι αφίξεις είναι συνεχείς δεν πιστεύουν ότι θα αρκέσει το νέο κλειστό κέντρο.

Επειδή έχουν ακούσει πολλές εξαγγελίες και δεν υλοποιήθηκε καμία, όλοι είναι δύσπιστοι καθώς πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος να χτιστεί μια άλλη δομή».

Ο περιφερειάρχης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό χαρακηρισε το θέμα ως «χειροβομβίδα που έχει απασφαλιστεί» και παρατήρησε, δε, ότι «όταν ήταν το απαγορευτικό απόπλου πριν από 10 ημέρες, σε μια ημέρα είχαμε 283 αφίξεις με καρυδότσουφλα ενώ τα μεγάλα πλοία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν».

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν»

Περιγράφοντας, εξάλλου, τις εικόνες που ζουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης από την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων είπε ότι «όταν παίρνουν το βοήθημα οι μετανάστες τα ΑΤΜ είναι απροσπέλαστα για 4-5 ημέρες, μέρα-νύχτα».

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη σε όλη την Μυτιλήνη ζουν 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από αυτούς 22.000 είναι στη Μόρια.

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέραμε νωρίτερα το θέμα για την Ελλάδα είναι τεράστιο όπως δείχνουν και τα στοιχεία αφίξεων και κανείς δεν φαίνεται να παίρνει θέση επίσημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.