Έρχεται νέα μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα – ΟΗΕ: «Να τους μεταφέρετε αμέσως»

Έρχεται νέα μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα – ΟΗΕ: «Να τους μεταφέρετε αμέσως»

Μετά την πρώτη αναφορά που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεταφορά δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα, -που τους χωρά όλους – σειρά πήρε και η «Ύπατη» του ΟΗΕ η οποία απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ η διαδικασία αυτή να επιταχυνθεί.

Την «αποσυμφόρηση» των ΚΕΦΑ των νησιών ζητά η… «Ύπατη Αρμοστεία» του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ζητώντας (σχεδόν απαιτώντας) από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τα σχέδιά της για τη μεταφορά ενός μεγαλύτερου αριθμού «αιτούντων άσυλο» σε κατάλληλα καταλύματα στην ενδοχώρα, από αυτόν που υπολογίζεται αρχικά.

Παράλληλα, η «Ύπατη» . δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει και στις μεταφορές και την εύρεση «γρήγορων λύσεων» για να αυξηθεί η δυνατότητα υποδοχής!

Όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Palais des Nations στη Γενεύη, χιλιάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά ζουν αυτή τη στιγμή σε μικρές σκηνές εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή με ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα ή ζεστό νερό.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι επισφαλείς. Τα προβλήματα υγείας αυξάνονται. Παρά την αφοσίωση των επαγγελματιών υγείας και των εθελοντών, πολλοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό, γιατί το ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο στα κέντρα υποδοχής και τα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι κακές συνθήκες και η μακρόχρονη αναμονή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου δημιουργούν φόβο και αγωνία στους «αιτούντες άσυλο» οι οποίοι είναι πρακτικά όλοι οι αλλοδαποί -μηδενός εξαιρουμένου- οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Η «Ύπατη» βέβαια το μόνο που αναφέρει είναι οι «πρόσφυγες» να μεταφερθούν στην ελληνική ενδοχώρα και πουθενά αλλού, δηλαδή σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

Η αναφορά τόσο της “Ύπατης” του ΟΗΕ όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού, για τη μεταφορά αλλοδαπών, σημαίνει πως προετοιμάζεται απο την κυβέρνηση μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού από τα νησιά στην ενδοχώρα, προκειμένου οι “δομές” να γεμίσουν ξανά με νέους αλλοδαπούς από την Τουρκία.

Μεγάλη διαδήλωση για το μεταναστευτικό προγραμματίζουν για τις 13 Φεβρουαρίου πέντε Δημοτικές Αρχές του βόρειου Αιγαίου

Την Πέμπτη 13.02.2020 στις 10:00 το πρωί η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου προσκαλούν τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες στον χώρο προ του Υπουργείου Εσωτερικών στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση , στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι.

Στις 11:00 της ίδιας ημέρας ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι έχουν κληθεί από την Κυβέρνηση για την δεύτερη σύσκεψη επί του θέματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.