Ακόμα 300 παράνομοι μετανάστες εισέβαλαν σήμερα – Έτοιμοι για την τελική σύγκρουση με την κυβέρνηση οι νησιώτες

Ακόμα 300 παράνομοι μετανάστες εισέβαλαν σήμερα – Έτοιμοι για την τελική σύγκρουση με την κυβέρνηση οι νησιώτες

Περί τους 340 αλλοδαποί εισήλθαν μόνο σήμερα παράνομα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και επιβεβαιώνουν την κατάρρευση του συστήματος ασφάλειας της χώρας.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων βρίσκονται σε απόγνωση και σε κάθε τόνο δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε πράξη για να υπερασπιστούν τα νησιά τους.

Δεν ξέρουμε πόσο τυχαία είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν ξένους άνδρες της Frontex να μπορούν να οπλοφορούν πλέον εντός των ελληνικών εδαφών.

Θα μπορούσαν να στραφούν και κατά των Ελλήνων πολιτών; Αν ξεσηκωθούν, ναι!

Αλλωστε μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας οπλοφορούσαν στο εσωτερικό αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει.

Και αυτό τους θέτει σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση που μετατρέπει τα νησιά σε τεράστια στρατόπεδα παρανόμων μεταναστών. Απλοί πολίτες και τοπικές αρχές είναι έτοιμοι για την “μητέρα των μαχών”.

Λίγους μόλις μήνες μετά από την θριαμβευτική επικράτηση της Ν.Δ. η απογοήτευση δυστυχώς είναι έκδηλη παντού.

Οι χειρισμοί από κυβερνητικής πλευράς που εκφράζονται από τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Μουτζούρης προκάλεσα πλέον ανοικτά την κυβέρνηση δηλώνοντας: «Κανένα έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει την Δευτέρα και καμία νέα δομή δεν θα γίνει. Θα το δείτε».

Και συμπλήρωσε: «Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεώς της», υπογραμμίζει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μουτζούρης και απευθυνόμενος στον κ. Μηταράκη, τον καλεί να μην περιμένει αδίκως.

Το “μπλόκο” της Αυτοδιοίκησης

Οι δήμαρχοι μετά τις σκληρές δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν και ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ για να ανακόψουν το σχέδιο της κυβέρνησης.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συνεδριάσεις δημοτικών Συμβουλίων τόσο του Δήμου Μυτιλήνης όσο και του Δήμου δυτικής Λέσβου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος (στα όρια του δήμου Δυτικής Λέσβου βρίσκεται η έκταση που ανακοινώθηκε ότι επιτάσσεται) αναφέρει: «Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου».

Με άλλη κοινή δήλωση, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Βέρρος Ταξιάρχης, οι πρόεδροι Κοινοτήτων και από τους δύο δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι πρόεδροι Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς, Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Κώμης, Μυστεγνών, Λουτροπόλεως Θερμής, Πύργων Θερμής, Στύψης, Συκαμινέας, και Λεπετύμνου με τους Κοινοτικούς Συμβούλους και πολλούς κατοίκους της περιοχής, εκφράζουν την αντίθεση τους στην κατασκευή της δομής όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας». αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού.

Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά την αμετακίνητη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία νέων δομών, οδηγούν τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00 το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας 24/2 με μοναδικό θέμα το “Μεταναστευτικό/ προσφυγικό”.

Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να επιβεβαιωθεί από όλες τις πλευρές η αμετακίνητη απόφαση του σώματος στην πρώτη απόφαση του Σώματος ενώ από τις αντιπολιτεύσεις αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση η τοποθέτηση των μηχανημάτων του Δήμου Χίου στο “17” προκειμένου να εμποδιστεί η δίοδος μηχανημάτων και συνεργείων προς το σημείο όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή από χθες στις 07.00 ως σήμερα την ίδια ώρα, εισέβαλαν παράνομα στην χώρα πάνω από 350 άτομα: Από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Σάμο.

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Οπλισμένοι συνοριοφύλακες της FRONTEX στο Βόρειο Αιγαίο!

Στη γερμανική εφημερίδα Ζeit μίλησε ο Φαμπρίς Λεζερί, επικεφαλής της Frontex, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αν έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα οι υπάλληλοι της Frontex.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ορισμένοι από τους συνοριοφύλακές μας θα φέρουν όπλα, όπως και οι εθνικοί συνοριοφύλακες», ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτοί οφείλουν να αποτρέπουν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.