ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παιδεραστές εκμεταλλεύονται τον… κορωνοϊό για να βρουν πιο εύκολα τα «θύματα» τους

Παιδεραστές εκμεταλλεύονται τον… κορωνοϊό για να βρουν πιο εύκολα τα «θύματα» τους

Τον κώδωνα του κινδύνου για παιδεραστές, οι οποίοι στήνουν βρόχια στο Διαδίκτυο σε παιδιά που είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του νέου κορωνοϊού κρούουν οι αρμόδιες Αρχές στη Βρετανία.

Όπως προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) τουλάχιστον 300.000 άτομα που έχουν λεκιασμένο το μητρώο τους με σεξουαλικά εγκλήματα συνιστούν απειλή και ορισμένοι εξ’ αυτών συζητούν πώς θα εκμεταλλευτούν το λουκέτο στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού.

Η NCA απευθύνει έκκληση σε γονείς και παιδιά να διασφαλίσουν ότι σερφάρουν με ασφάλεια στο Ίντερνετ και μάλιστα ξεκίνησε μια σχετική ενημερωτική εκστρατεία. «Αν και είμαστε επιφορτισμένοι ιδιαίτερα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζουμε να κυνηγούμε τους επικίνδυνους διαδικτυακούς θηρευτές για να διασφαλίσουμε ότι θα συλληφθούν και τα παιδιά δεν θα κινδυνεύουν», τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Ρομπ Τζόουνς. «Η αποτροπή τέλεσης εγκλημάτων είναι πάντοτε ζωτικής σημασίας, πολλώ δε μάλλον τώρα που έχει αυξηθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο και μαζί της και η απειλή για τα παιδιά», πρόσθεσε.

Ανησυχητική έρευνα: Ένα στα δέκα παιδιά λέει ότι σερφάρει χωρίς επιτήρηση στο Ίντερνετ

Έντονη ανησυχία προκαλεί την ίδια ώρα μια έρευνα της ασφαλιστικής Zurich, σύμφωνα με την οποία το 10% των μαθητών και μαθητριών ηλικίας επτά έως 17 ετών λένε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο Διαδίκτυο όσο βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, λόγω της χαμηλής επαγρύπνησης των γονέων και των κηδεμόνων τους, που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την τηλε-εργασία και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ένα άλλο εύρημα της ίδιας έρευνας: ένα στα πέντε παιδιά, που ρωτήθηκαν, ομολόγησε ότι συνομιλεί μέσω του Ίντερνετ με αγνώστους, ενώ πολλοί μαθητές, ακόμη και Β΄Δημοτικού, περνούν σχεδόν τρεις ώρες την εβδομάδα αναμεταδίδοντας ζωντανά βίντεο με τους εαυτούς τους. Η Zurich λέει ότι η έρευνα που παρήγγειλε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της με τίτλο «Ασφαλέστερα Σχολεία», κατέγραψε μια άνοδο της τάξης του 17% στο live streaming αφότου έκλεισαν τα σχολεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. «Την ώρα που όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, ίσως υπάρχει η σκέψη ότι τα παιδιά μας είναι κατά κάποιο τρόπο ασφαλέστερα, επειδή απλώς γνωρίζουμε που βρίσκονται. Αλλά, ίσως να μην έχουν έτσι τα πράγματα. Τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο παρά ποτέ και ίσως μπουν στον πειρασμό να ενταχθούν σε ομάδες, να αναρτήσουν φωτογραφίες τους προσωπικού περιεχομένου και να μετάσχουν σε live streaming δραστηριότητες, προσπαθώντας να αποκτήσουν ακροατήριο στο Ίντερνετ», προειδοποιεί ο Τζιμ Γκάμπλ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ineqe Safeguarding, που ειδικεύεται στην προστασία των ανηλίκων. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι στα σπίτια τους κάθονται και καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα και οι περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.