
Θύμα τηλεφωνικής απάτης από άνδρα που προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ έπεσε ένας ανήλικος στα Χανιά, ο οποίος έβαλε σε μια σακούλα μετρητά και κοσμήματα αξίας 16.000 ευρώ.
Όλα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/4), όταν ένας άνδρας τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο σπιτιού στο κέντρο της πόλης των Χανίων, κλήση στην οποία απάντησε ο ανήλικος.
Ο άγνωστος κατάφερε να πείσει τον ανήλικο πως στο σπίτι υπάρχει διαρροή ρεύματος και πως έπρεπε να βγάλει εκτός σπιτιού κοσμήματα και μετρητά, αφού υπήρχε κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ο άνδρας κατάφερε να τρομοκρατήσει το αγόρι το οποίο έβαλε σε μια σακούλα τα κοσμήματα της μητέρας του αξίας περίπου 15.000 ευρώ, καθώς και το πορτοφόλι της που περιείχε 1.000 ευρώ και την ταυτότητά της.
Στην συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες του άνδρα, έβγαλε την σακούλα στην αυλή και μπήκε στο σπίτι, ενώ κάποιος συνεργός πήρε τη σακούλα και εξαφανίστηκε.
Μόλις η μητέρα του αγοριού αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό των απατεώνων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.