Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες με ελαιόδεντρα στη Μόρια.

Οι αλλοδαποί που έχουν κατακλύσει τη Μόρια δεν χωρούν στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να έχουν κατασκηνώσει στα γύρω κτήματα, που ανήκουν σε κάτοικους του νησιού, οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή λαδιού.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο όχι μόνο δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις εκτάσεις τους, αντίθετα, οι αλλοδαποί έχουν αρχίσει να κόβουν ελαιόδεντρα πολλά από τα οποία χρονολογούνται έως και 3.000 ετών από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι δομές «φιλοξενίας» στην Μόρια!

Η κατάληψη κτημάτων και η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά.

Η επέκταση του καταυλισμού συνεχίζεται χωρίς κανένα όριο με την ανοχή, ή ακόμα χειρότερα με την απουσία του κράτους, η οποία ισοδυναμεί με παρότρυνση σε όσα συμβαίνουν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Όπως σημειώνει σε σχόλιο του στο Facebook ο κάτοικος της Μοριας Μάκης Παυλελλης που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες γύρω στις 5.000 ελιές είναι κομμένες από τη ρίζα από τους εισβολείς που έχουν στρατοπεδεύσει κανονικά στον ελαιώνα της Μόριας. Το θέαμα από κοντά είναι σκληρό και δεν αντέχεται.

Παρ΄όλα αυτά το «κράτος εν κράτει» που έχουν δημιουργήσει εκ των πραγμάτων επεκτείνεται συνεχώς και από ότι όλα δείχνουν μάλλον πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση για μια κανονική κατάληψη εθνικού εδάφους από αλλοδαπούς.

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη

«Ναι, είναι αδιανόητο να μην επιθυμούμε διακαώς να γίνουμε πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλιώς είμαστε συμπλεγματική κοινωνία δηλ. ρατσιστές..

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη, στους παράνομους λάθρο εισβολείς, διότι καταστρέφουν

μνημεία, Εκκλησίες, ελαιόδεντρα και φυσικά να μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα, με νέο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό..

Ορθότατα αυτοί που με τσαμπουκά έκαναν εισβολή από τον Έβρο και τα νησιά, άμεσα να τους παρέχετε άσυλο, πολύ ορθά αλλάξατε γνώμη και δεν τους στέλνετε πίσω στους δικούς τους Παραδείσους, έχετε ήδη όλων τα ατομικά έγγραφα και το λευκό τους ποινικό μητρώο!!

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!

Εμείς οι ανόητοι που να καταλάβουμε και να μην χαιρόμαστε, για την αντικατάσταση του πληθυσμού με μικτους γάμους Άγιε Πατέρα Άνθιμε της Αλεξανδρουπόλεως ή να μην καμαρώνουμε στις παρελάσεις. ( Παρατίθεται αναμνηστικό βίντεο απ’ ευθείας από το Κοινοβουλιο)!!

Γύρω στις 5.000 ελιές κομμένες από τη ρίζα
από τους εισβολείς που έχουν στρατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας. Το θέαμα από κοντά είναι σκληρό και δεν αντέχεται.

“Αυτό που μας φοβερίζεις, να μας κόψεις και να μας κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας δεν είναι της πολεμικής έργον. Όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες μόνο πέτρα πάνω στη πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις, και η ίδια η γης που τα έθρεψε αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούσε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο από το νου σου”

Ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ για τον αφανισμό των δέντρων στην Πελοπόννησο το 1826»

Την ίδια ώρα στον καταυλισμό της Μόριας παραμένει έκρυθμη.

Ένας 16χρονος Αφγανός μαχαιρώθηκε άγρια σήμερα τα χαράματα από 20χρονο ομοεθνή του λίγο έξω από τη βόρεια πύλη του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, σε έναν ελαιώνα, τον οποίο εξαφανίζουν σταδιακά.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ήταν μέλος εξαμελούς οικογένειας Αφγανών που διαμένουν σε μια καλύβα έξω από τον κυρίως καταυλισμό του ΚΥΤ.

Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές στις πτέρυγες των «ανηλίκων».

Κατά τη διάρκεια τους τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα εκ των ανηλίκων όλοι τους φυσικά αιτούμενοι ασύλου οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε δυο από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.