ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γυναικείες φυλακές Θήβας μετά από το θάνατο 35χρονης – Έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους (upd)

Γυναικείες φυλακές Θήβας μετά από το θάνατο 35χρονης – Έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους  (upd)

(upd 14:27) Κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μια 42χρονη που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, ο θάνατος της οποίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στις φυλακές και εξέγερση ακόμα και στις άλλες πτέρυγες, καθώς οι υπόλοιπες κρατούμενες πιστεύουν ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορωνοϊό.

Οι κρατούμενες έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, αλλά με την επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της φρουράς αποκαταστάθηκε η τάξη και αυτή την ώρα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επικρατεί ηρεμία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για θάνατο από κορωνοϊό και αυτή η εκδοχή έχει σχεδόν αποκλειστεί, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Αρχικό κείμενο

Ένταση επικρατεί και σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα στη Θήβα, έπειτα από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, η οποία σύμφωνα με τις συγκρατούμενες της, είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού.

Η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ Πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε και άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.