Λάρισα: Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα σε οικισμό τσιγγάνων

Λάρισα: Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα σε οικισμό τσιγγάνων

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 15 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό τσιγγάνων στην πόλη της Λάρισας.

Εχθές στον συγκεκριμένο οικισμό είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τόσο του πρώτου κρούσματος όσο και των νέων που επιβεβαιώνονται συνεχίζεται και αυτή την ώρα ξεκινά έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την εκτίμηση της κατάστασης.

Στον συγκεκριμένο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 τσιγγάνοι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε ήταν ένας 32χρονος άνδρας και στη συνέχεια ιχνηλατήθηκαν και ελήφθησαν δείγματα από 29 στενές του επαφές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 15 από αυτά τα δείγματα διαπιστώθηκε ότι είναι θετικά και αναμένονται αποτελέσματα και από νέα δείγματα. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό θα βρεθούν θετικά και άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.