Θύμα επιτήδειων φαίνεται πως έπεσε και κρητική εταιρεία, σε προϊόντα της οποίας, σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου βρέθηκαν επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου. Όπως αναφέρει ο σύμβουλος σε θέματα ποιότητας της εταιρείας ΚΡΙΒΕΚ, Ανδρέας Στεφανάκης, η εταιρεία αγόρασε τη συγκεκριμένη παρτίδα κρέατος ως… μοσχάρι, κι αυτό είναι που αναγράφεται και στα παραστατικά της αγοράς.

Ο ίδιος, δίνοντας πιθανές ερμηνείες, των εργαστηριακών αποτελεσμάτων μετά τους ελέγχους αναφέρει ότι τα επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου μπορεί να σημαίνουν – πέραν του ενδεχόμενου να πρόκειται για αλογίσιο κρέας – ότι στο ίδιο σφαγείο είχε σφαχτεί και άλογο που επιμόλυνε τα άλλα σφάγια. Ως εκ τούτου η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη, καθώς τα παραστατικά αναφέρουν την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος.

Ο κ.Στεφανάκης υπογραμμίζει επίσης ότι από άποψη μικροβιολογικών ελέγχων, και με δεδομένα τα πιστοποιητικά ποιότητας που κατέχει η εταιρεία, οι έλεγχοι είναι συχνοί και λεπτομερείς κι ως εκ τούτου αποκλείεται η ύπαρξη επιβλαβών μικροοργανισμών, ενώ ακόμη και για κρέας αλόγου να πρόκειται, αυτό καθεαυτό δεν είναι βλαβερό για  την ανθρώπινη υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr