«Black Lives Matter»: Εκτέλεσαν λευκή γυναίκα επειδή τόλμησε να πει «Όλες οι ζωές έχουν σημασία» (βίντεο)

«Black Lives Matter»: Εκτέλεσαν λευκή γυναίκα επειδή τόλμησε να πει «Όλες οι ζωές έχουν σημασία» (βίντεο)

Ζούμε πλέον σε μια άκρως ρατσιστική εποχή όπου το να είσαι «Καυκάσιος» (όπως αποκαλείται επιστημονικά η Λευκή Φυλή) αποτελεί «παράπτωμα» στο «θαυμαστό καινούριο κόσμο» που επιχειρεί η ελίτ να δημιουργήσει.

Μια νεαρή μητέρα σκοτώθηκε, μπροστά στα μάτια του συζύγου της, από συμμορία που ανήκει στο διεθνές ακτιβιστικό κίνημα «Black Lives Matter», το οποίο προέρχεται από την αφροαμερικανική κοινότητα κι εκστρατεύει ενάντια στη βία και το συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους.

Η Τζέσικα Ντότι Γουιτάκερ δήλωσε πως όλες οι ζωές έχουν σημασία και όχι μόνο εκείνες των μαύρων, όπως είναι το όνομα του κινήματος, και το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή. Ήταν μόλις 24 ετών όταν δολοφονήθηκε στην Ιντιανάπολις. Ήταν αρραβωνιασμένη και αφήνει πίσω έναν τρίχρονο γιο.

Η άτυχη γυναίκα και ο σύντροφός της, Χοσέ Ραμίρεζ, περπατούσαν κατά μήκος του Κάναλ Κορτ τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου, μετά τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των ΗΠΑ, όταν συναντήθηκαν με μια ομάδα διαδηλωτών του «Black Lives Matter», αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Οι υποστηρικτές του BLM διαπληκτίστηκαν με το ζευγάρι κι ένας άνδρας τράβηξε όπλο, απειλώντας τους.

Το ίδιο έκανε και ο σύντροφός της, για να προστατευτούν. Οι δυο τους αρχικά απομακρύνθηκαν, αλλά όπως εξηγεί ο Χοσέ Ραμίρεζ: «Ανέβηκαν στο λόφο και σκεφτήκαμε ότι είχαν φύγει, αλλά μας περίμεναν να φτάσουμε κάτω από τη γέφυρα. Εκεί πυροβολήθηκε. Την κρατούσα όταν έγινε. Απλώς έπεσε. Γύρισα και άνοιξα πυρ. Ήταν απλώς μια αντίδραση. Δεν είδα κανέναν κι ελπίζω να μη γνωρίσω κανέναν».

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο περίπου σαράντα λεπτά αργότερα, με την Τζέσικα Ντότι Γουιτάκερ να είναι ακόμα ζωντανή. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Όπως έγινε γνωστό, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες, δύο στα πόδια και μία στο κεφάλι. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία. Ο αρραβωνιαστικός του θύματος παραδέχθηκε ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να εξηγήσει στον τρίχρονο γιο της ότι η μητέρα του δεν θα επιστρέψει ποτέ.

«Δεν θα την κρατήσω ποτέ ξανά», είπε η μητέρα του θύματος, «θέλω απλώς να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικογένεια ζήτησε το κίνημα «Black Lives Matter» να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.