Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο νεαροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο νεαροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Δύο από τους νεαρούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εμπλοκή τους στην υπόθεση ανακοινώθηκε προ 15ημέρου από την αστυνομία, σε συνέχεια της έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης. Εκτός από τους συγκεκριμένους δύο είχε ανακοινωθεί η εμπλοκή δύο ακόμη προσώπων που αναμένεται να απολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και το όνομα του 48χρονου φίλου της κατηγορούμενης οδηγού. Για τον τελευταίο δεν έχει γίνει γνωστό εάν πήρε κλήση να απολογηθεί.

Όσοι απολογήθηκαν σήμερα στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση εναντίον του άτυχου Βούλγαρου, την οποία οι διωκτικές αρχές απέδωσαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Φέρονται να υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για αναψυχή και επρόκειτο στη συνέχεια να μεταβούν στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας για να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ του ΠΑΟΚ και πως όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση έτρεξαν κι απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, όπως επίσης της απαγόρευσης ενασχόλησης και συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη η 26χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου στην οποία αποδίδεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Δύο ακόμη νεαροί είχαν συλληφθεί από την πρώτη στιγμή και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.