Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πως εντόπισε την έναρξη της φωτιάς στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά (φωτό)

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πως εντόπισε την έναρξη της φωτιάς στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά (φωτό)

Σε ανάρτησή του τo Kέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παραθέτει σχετικό χάρτη μέσω του συστήματος FIREHUB που εντόπισε την έναρξη της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κάτω Σουνίου στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Η υπηρεσία FIREHUB σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτελεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία συνδέεται με τους δορυφόρους που πετάνε γύρω από την Γη στέλνοντας συνεχώς και με συχνότητα τα 5λεπτα τη ώρας εικόνες από τις συνθήκες που επικρατούν στο φυσικό περιβάλλον του πλανήτη μας.

Οι απεικονίσεις αυτές συγκεντρώνονται στους ταχύτατους Servers του Αστεροσκοπείου όπου και συνδυάζονται, με χρήση σύνθετων μοντέλων, με πολλά άλλα δεδομένα που αφορούν στα δυναμικά στοιχεία του καιρού και στα φυσικά οικοσυστήματα παρέχοντας συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο υψηλής ακρίβειας πληροφορίες όπως :

α) την εξέλιξη κάθε πυρκαγιάς που συμβαίνει στην επικράτεια της χώρας ανά 5 λεπτά της ώρας,β) την πρόβλεψη ανά μια ώρα της διασποράς του καπνού επάνω από τα αστικά κέντρα με ταυτόχρονη εκτίμηση της περιεκτικότητας του καπνού σε οργανικά υλικά με επιπτώσεις στην υγεία των ευάλωτων ηλικιών , και γ) την εκτίμηση σε ημερησία, εβδομαδιαία, και εποχική βάση της ακριβούς έκτασης και των ορίων των δασικών οικοσυστημάτων που κάηκαν και τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για την αποφυγή κάθε παράνομης ενέργειας καταπάτησης των καμένων εκτάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, τουλάχιστον έως αυτή την ώρα, κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.