Φυλάκισαν ιερέα επειδή διατύπωσε αντίθετη γνώμη για τις μάσκες από αυτήν της κυβέρνησης

Φυλάκισαν ιερέα επειδή διατύπωσε αντίθετη γνώμη για τις μάσκες από αυτήν της κυβέρνησης

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στον ιερέα που είχε αντίθετη γνώμη από αυτήν της κυβέρνησης σχετικά με τις μάσκες.

Ο ιερέας κατά την διάρκεια του αγιασμού την πρώτη ημέρα των σχολείων καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Ρεθύμνου.

Ο ιερέας πάντως είπε ότι έκανε το καθήκον του καθώς και ότι δεν νιώθει άσχημα γι αυτό που έγινε.

Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς να φορά μάσκα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας το που δεν του επέτρεπε τη χρήση μάσκας, ωστόσο υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να συμμορφωθεί και να ξεκινήσει η δίκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είχε καταθέσει και αίτημα για αναβολή το οποίο και απορρίφθηκε.

Όπως έχει αναφέρει το cretapost, ο ιερέας είχε οδηγηθεί την Τετάρτη στο δικαστικό μέγαρο φορώντας, ωστόσο, τότε, τη μάσκα του , με την υπόθεση να παίρνει αναβολή και να εκδικάζεται τελικά ,σήμερα Παρασκευή.

Το βίντεο με το κήρυγμα του ιερέα που τράβηξαν παρευρισκόμενοι έκανε το γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και να ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημέριους της Ιερός Μητρόπολης Ρεθύμνης.

Η ποινή μπορεί να ανασταλεί ενώ υπάρχει η δυνατότητα έφεσης εντός 10 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.