Λέσβος: Μαχαιρώματα και λιθοβολισμοί μεταξύ ψευτοπροσφύγων σε Καρά-Τεπέ και Μυτιλήνη

Λέσβος: Μαχαιρώματα και λιθοβολισμοί μεταξύ ψευτοπροσφύγων σε Καρά-Τεπέ και Μυτιλήνη

Δυο αιματηρά περιστατικά με τραυματισμούς που προκλήθηκαν από λιθοβολισμό, «χειρίστηκαν» οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου στη δομή διαμονής αλλοδαπών του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Μάλιστα, στο ένα από αυτά ήταν θύμα ένας ανήλικος και στο άλλο μια γυναίκα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Μυτιλήνης συνέλαβαν την Πέμπτη έναν Αφγανό σε βάρος του οποίου υπήρξε καταγγελία ότι πέταξε μια πέτρα σε έναν ανήλικο ομοεθνή του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Το περίεργο είναι ότι, τρεις ημέρες νωρίτερα, είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό στην ίδια δομή διαμονής αλλοδαπών, όταν ένας αλλοδαπός τραυμάτισε με πέτρα μια… «μετανάστρια».

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δράστης συνελήφθη και κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών. Κανείς από τους δυο, όμως, δεν εξήγησε για ποιο λόγο προέβη στον λιθοβολισμό των θυμάτων.

Και δεν είναι τα μόνα συμβάντα βέβαια στην πάντα… φιλόξενη Λέσβο.

Νωρίτερα άγρια συμπλοκή με ψευτοπρόσφυγες είχε σημειωθεί τα ξημερώματα στην αγορά της Μυτιλήνης, με τους καταστηματάρχες από την Αλκαίου μέχρι τη Μητρόπολη αναστατωμένους από τα αίματα που αντίκρισαν.

Δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός, οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται στη χώρα, συγκρούστηκαν στα Λαδάδικα με μαχαίρια και ο ένας είχε σοβαρή αιμορραγία ενώ από το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε.

Δυο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν και βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Όλοι οι ανωτέρω, θα βρίσκονται σύντομα στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.