
Σε μια δήλωση που αποκαλύπτει το εύρος των επιλογών που εξετάζει ο Λευκός Οίκος για το ιρανικό ζήτημα, ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε με τον δικό του, ωμό τρόπο το δίλημμα των ΗΠΑ μετά την ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή της CENTCOM.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιλογές που έχει στα χέρια του, έθεσε το ζήτημα χωρίς περιστροφές:
«Υπάρχουν επιλογές. Θέλουμε να πάμε εκεί, να τους ανατινάξουμε τα πάντα και να τους τελειώσουμε μια για πάντα, ή θέλουμε να προσπαθήσουμε να κλείσουμε μια συμφωνία;»
Trump on his briefing with the CENTCOM Commander:
“There are options. Do we want to go and just blast the hell out of them and finish them forever or do we want to try and make a deal?… on a human basis, I’d prefer [a deal].” pic.twitter.com/BjJ0GdYcxf
— Open Source Intel (@Osint613) May 1, 2026
Παρά την πολεμική ρητορική για ολοκληρωτικό πλήγμα, ο Τραμπ έσπευσε να προσθέσει μια πιο διπλωματική χροιά, σημειώνοντας:
«Σε καθαρά ανθρώπινη βάση, θα προτιμούσα μια συμφωνία».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.