Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να σταματήσουν να γεμίζουν οι αγορές με κόσμο, ανάμεσα σε αυτά είναι και η επιβολή τοπικών lockdowns ακόμα και σε επίπεδο αγορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήδη εκπονούν σχέδια προκειμένου να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να μην αναγκαστούμε ως χώρα να ξαναπάμε στη λύση της καθολικής αναστολής λειτουργίας.

Μάλιστα το βασικό σκεπτικό των σχεδιασμών είναι η δυνατότητα παρέμβασης σε επίπεδο δήμου ή ακόμα και αγοράς στην περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν πολλά δημοτικά διαμερίσματα και αγορές.

Η δε παρέμβαση, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, να μπορεί να γίνεται προληπτικά, όταν πχ διαπιστώνονται φαινόμενα συνωστισμού και αδυναμίας τήρησης των μέτρων, προτού ακόμα καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Κοινώς εάν επιμείνουν φαινόμενα συνωστισμού, όπως αυτά που είδαμε το προηγούμενο διήμερο σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους, να κλείνει η συγκεκριμένη αγορά και όχι το σύνολο του δήμου ή ακόμα χειρότερα, όπως προβλέπεται σήμερα, της Περιφέρειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!