ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Από το «μηδέν» οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Αβάσιμη η μαρτυρία για εντοπισμό συντριμμιών (upd)

Από το «μηδέν» οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Αβάσιμη η μαρτυρία για εντοπισμό συντριμμιών (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 08:23): Αβάσιμη ήταν η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους σε περιοχή κοντά στο χωριό Δίκορφο στα Ζαγοροχώρια. Κάτι που σημαίνει πως οι έρευνες αρχίζουν πάλι από το «μηδέν».

Η βεβαιότητα του κυνηγού που ειδοποίησε τις αρχές, λέγοντας ότι είδε τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε χαράδρα στο Δίκορφο, ανατράπηκε.

Ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες μίλησε με τις αρχές και η αρχική βεβαιότητα έγινε «νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια», όπως αναφέρει το epiruspost.

Αν και το σημείο που είχε υποδείξει ο κυνηγός ήταν μακριά από τον αρχικό τόπο των ερευνών, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, που όμως έληξε άδοξα.

Την έρευνα που ξεκινά πάλι, αυτή την φορά, διευκολύνουν οι άριστες καιρικές συνθήκες.

Οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες έχουν ενισχυθεί, δύσβατα σημεία ελέγχονται με drones του στρατού και της Πυροσβεστικής ενώ πέρα από την περιοχή του Ζαγορίου, έρευνες γίνονται και στο Μιτσικέλι.


(Αρχικό κείμενο)

Εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, στα Ιωάννινα, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν εδώ και τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα ύστερα από τέσσερις ημέρες βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο χωριό Δίκορφο στα Ζαγοροχώρια από δύο κυνηγούς, σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη των ερευνών.

Στη συνέχεια οι κυνηγοί ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική. Οι κυνηγοί είδαν σύμφωνα με τις πληροφορίες συντρίμμια σε βάθος μίας χαράδρας ανάμεσα στα δύο χωριά Δίκορφο και Ελάτη.

Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί πως είναι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που αγνοείται, αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν σπεύσει στο μέρος η Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο Ιρακινός πιλότος του αεροσκάφους, Αμάρ Ιμπραχίμ. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

To στίγμα του αεροσκάφους είχε χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα μάλιστα με το epirus-tv-news, ο εκπαιδευόμενος πιλότος του εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.