ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αττική: Παράταση στο lockdown για μια ακόμη εβδομάδα – Ποιες είναι οι τρεις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο»

Αττική: Παράταση στο lockdown για μια ακόμη εβδομάδα – Ποιες είναι οι  τρεις  νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο»

Για ακόμη μια εβδομάδα παραμένει το lockdown στην Αττική, όπως άλλωστε είχαν αφήσει να εννοηθεί οι λοιμωξιολόγοι.

Την παράταση του lockdown για μια εβδομάδα μέχρι δηλαδή τις 8 Μαρτίου στην Αττική αλλά και τις περιοχές οι οποίες μπαίνουν σε «σκληρό» lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου μέχρι τις 8 Μαρτίου μπαίνουν και οι εξής περιοχές:

Λευκάδα (πλην του Μεγανησίου)

Σύρος

Άρτα

Διδυμότειχο

Δήμος Αμφιλοχίας

ΠΕ Ηρακλείου

ΠΕ Κορινθίας

Στις κόκκινες περιοχές μπαίνουν:

Η Θεσπρωτία

Σάμος

Δήμος Λοκρών

Λάρισα και Βόλος παρουσιάζουν αυξητική τάση στα κρούσματα και γι’ αυτό το λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση ώστε να μην χρειαστεί να παρθούν περιοριστικά μέτρα.

Δήμοι “μπαίνουν και βγαίνουν”

Από το κόκκινο βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο κόκκινο παραμένουν οι δήμοι Κεφαλονιάς, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Θάσου, Αγιάς, Ζίτσας, Τανάγρας και Θηβαίων

Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Μύκονος και μπαίνει στο πορτοκαλί.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίου, Κορδελιού, Ευβοίας, Αρκαδίας και Αττικής.

Στην ενότητα του Πειραιά προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Παρόμοια εικόνα και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, φτάνοντας τα 1.036 ενεργά κρούσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.