ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η λανθασμένη κίνηση της μηχανοκίνητης ομάδας των αστυνομικών που έστειλε τον συνάδελφό τους «στο στόμα του λύκου»

Η λανθασμένη κίνηση της μηχανοκίνητης ομάδας των αστυνομικών που έστειλε τον συνάδελφό τους «στο στόμα του λύκου»

Mία λανθασμένη κίνηση της ομάδας των μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια που κατέδειξε την απειρία τους και το επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, έφερε τον άγριο ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Μια ομάδα μοτοσυκλετιστών, εισέρχεται μέσα σε ένα αραιό πλήθος κινούμενων διαδηλωτών, με επιθετική κίνηση και το αποτέλεσμα είναι τραγικό: Οπως γίνεται σε όλες τις αντάρτικες επιχειρήσεις, κτυπούν τον τελευταίο κινητό στοιχείο της ομάδας κι ενώ το πλήθος έχει πυκνώσει γύρω του.

Μάλιστα αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση και δείχνει την αποφασιστικότητα, αλλά και το μένος του, ξεκινά από την άλλη πλευρά του δρόμου, τον γραπώνει, ενώ έχει κόψει ταχύτητα, καθώς κινούνται αμέριμνοι μέσα στο δρόμο και τον ρίχνει κάτω.

Εν συνεχεία ο άτυχος φρουρός από τις Σέρρες που υπάκουσε στις ολέθριες διαταγές να κινηθεί με χαμηλή ταχύτητα μέσα σε ένα μανιασμένο πλήθος, ρίχνεται στο έδαφος και ξυλοκοπείται από οργισμένους διαδηλωτές, οι οποίες λίγο πριν είχαν δει τους αστυνομικούς να κτυπούν ανηλεώς τους δικούς τους συντρόφους.

«Το μ…. της μάνας σου Ναζί. Να πεθάνεις γαμ….» ακούγεται να ουρλιάζει κάποιος πάνω από το κεφάλι του νεαρού Ειδικού Φρουρού και καταδεικνύει το μίσος και το μένος των νεαρών που εξέθρεψε η κυβερνητική καταστολή και οι επιθέσεις κατά ανυποψίαστων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα lockdown.

Ευτυχώς, γλίτωσαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί, οι οποίοι ετράπησαν σε φυγή και αρκετά πιο κάτω πάρκαραν τις μηχανές τους και έσπευσαν να τον βοηθήσουν με καθυστέρηση, βέβαια αρκετών λεπτών.

Αυτή η τακτική της αστυνομίας, δηλαδή η είσοδος στον πυρήνα κινούμενων διαδηλωτών με μοτοσυκλέτες και σειρήνες, «στέκεται» και μπορεί να λειτουργήσει μόνο απέναντι σε φοβισμένους συνταξιούχους ή μη αποφασισμένους διαδηλωτές.

Όταν οι διαδηλωτές είναι αποφασισμένοι και με δεδομένη την αστάθεια του δικύκλου ως πλατφόρμα κίνησης, κάτι που επιτάσσει την απόσταση ανάμεσα στους επιβαίνοντες και τους διαδηλωτές, τότε έχουν αυτά τα αποτελέσματα που είδαμε, όλοι…

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

https://twitter.com/thedukeoriginal/status/1369402928952393737


Δείτε την έκτακτη εκπομπή του pronews.gr:

Καρέ καρέ η επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό από τις Σέρρες

Σοκαριστικά, αλλά και αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο από την επίθεση κατά του αστυνομικού τα οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Οπως φαίνεται μία ομάδα αστυνομικών με μηχανές περνά από τον δρόμο με σκοπό να διαλυθεί το πλήθος.

Εκεί ωστόσο ένας εκ των διαδηλωτών που βρίσκεται σε απόσταση, αλλά πλάτη στους αστυνομικούς, τρέχει με ταχύτητα προς την τελευταία μηχανή και με γρήγορες κινήσεις ρίχνει κάτω τον 27χρονο αστυνομικό, με το όνομα Άγγελος και καταγωγή από τις Σέρρες. Εκεί αρχίζει να τον κλωτσάει και σε δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, είτε με τα πόδια, είτε με καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Οπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές επί 2,5 περίπου λεπτά χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό. Όλο το χρονικό της επίθεσης απαθανατίζεται στο παρακάτω βίντεο από το 2:25 ως το 4:55:

Τα πρώτα λόγια του τραυματία – Ηθελαν νεκρό, λένε οι αστυνομικοί

«Είμαι καλά, θα αντέξω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο 24χρονος τραυματίας στους συναδέλφους του. «Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου» πρόσθεσε.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN: «Ηθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ηδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Δείτε εικόνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.