ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προσπάθεια «αδειάσματος» του Μ.Χρυσοχοΐδη από το Μαξίμου μετά το ξεγύμνωμα Μ.Φουρθιώτη: Ζητάει εξηγήσεις

Προσπάθεια «αδειάσματος» του Μ.Χρυσοχοΐδη από το Μαξίμου μετά το ξεγύμνωμα Μ.Φουρθιώτη: Ζητάει εξηγήσεις

Το φιάσκο της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη με τον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να… διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα σε λίγα 24ωρα οδηγεί το Μαξίμου στο να λάβει μέτρα ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπο με ένα ακόμη σκάνδαλο.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει «κυβερνητική παρέμβαση» με το Μαξίμου να ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε πρόσωπα για τη φύλαξή τους, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΑΣ, και το φιάσκο που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ ζητήθηκε να καταρτιστεί «κατάλογος» με τα πρόσωπα που φυλάσσονται, καθώς και για τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξή τους, προσωπικό και οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στις 24 Μαρτίου, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περισσότερους από δέκα αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε τότε η λιτή ανακοίνωση.

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, και υπό το βάρος δημοσιευμάτων αλλά και της σύλληψης φωτορεπόρτερ που επιχείρησε να φωτογραφήσει τα οχήματα της φρουράς του παρουσιαστή, το Αρχηγείο της αστυνομίας διέρρευσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την εντολή του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί φρουρά στον Μ. Φουρθιώτη, επιβεβαιώνοντας έτσι πως πράγματι φυλασσόταν από αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις διά στόματος του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πληροφορίες για 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα οχήματα.

Στο θέμα αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σε ερώτηση που δέχθηκε για το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αρνούνταν την ύπαρξη αστυνομικής προστασίας τελικά την… απέσυραν και εάν υπάρχει θέμα με την φυσική και πολιτική ηγεσία, η κυβερνητική εκπρόσωπος με μια γενικόλογη δήλωση τους κάλυψε για τους χειρισμούς τους.

«Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία. Για περαιτέρω διευκρινίσεις σας παραπέμπω στο αρμόδιο υπουργείο» είπε συγκεκριμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.