Lockdown: Δείτε με ποιο SMS μπορείτε να μετακινηθείτε από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα

Lockdown: Δείτε με ποιο SMS μπορείτε να μετακινηθείτε από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα

Οι πολίτες της χώρας μας, μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από δήμο σε δήμο μόνο τα Σαββατοκύριακα, έχοντας αποστείλει ωστόσο, τον κωδικό 6 στο 13033, για άσκηση, με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο, ως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, βέβαια, εξακολουθεί να ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί. Τις υπόλοιπες ώρες, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν SMS στο 13033 ή να φέρουν βεβαίωση εργαζομένου για μετακίνηση για λόγους εργασίας, εάν θέλουν να μετακινηθούν.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.

Μετακίνηση για ψώνια

Από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, είναι δυνατή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές από κατάστημα. Για τις αγορές επιτρέπονται μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Όποιος πολίτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά, θα πρέπει πρώτα να κανονίσει το ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει τα ψώνια του, είτε με click away, είτε με click in shop και στη συνέχεια να αποστέλνει SMS στο 13032.

Όλοι οι κωδικοί για τις μετακινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σήμερα:

  • Κανονικά ισχύουν οι κωδικοί μετακίνησης, με την αλλαγή να σχετίζεται με τον κωδικό 6. Με αυτόν μπορείτε να μετακινηθείτε από δήμο σε δήμο.
  • Αποστέλλοντας τον κωδικό 2, μπορείτε να επισκεφτείτε σούπερ μάρκετ, αλλά εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι.
  • Εάν έχετε κλείσει ραντεβού σε κατάστημα λιανικής μπορείτε να μετακινηθείτε μέσω της αποστολής κενού SMS στο 13032.
  • Εάν πάλι θέλετε να πάτε σε κομμωτήριο, πρέπει να αποστείλετε κωδικό 6 στο 13033.

Η αποστολή μηνύματος SMS στον αριθμό 13033 δεν χρεώνεται.

Σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο

Για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ, οι πολίτες θα πρέπει να αποστέλλουν SMS 2 στο 13033, ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Δεν επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα στο 13032.

Πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή του SMS 13032, ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, χωρίς τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης ή των 2 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει όμως «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.