ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γ.Παπαντωνίου: Στον ανακριτή σήμερα για το «δώρο» των 2,5 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά

Γ.Παπαντωνίου: Στον ανακριτή σήμερα για το «δώρο» των 2,5 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου απολογούνται σήμερα συμπληρωματικά για την υπόθεση των φρεγατών και το «δώρο» των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση είχε ερευνηθεί από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Απρίλιο του 2020 που είχε ζητήσει να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση για το “ξέπλυμα” 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ) από την γαλλική κατασκευαστική εταιρεία “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να υπογράψει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως στο κατηγορητήριο δεν περιγραφόταν με σαφή τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το «ξέπλυμα».

Η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, προσδιόρισε την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα κι όχι την απιστία, όπως είχε αρχικά ασκηθεί δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του θα απολογηθούν συμπληρωματικά για τη νομιμοποίηση παράνομου περιουσιακού οφέλους ύψους τουλάχιστον 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων, από τα συνολικά 4.608.773, 02 ελβετικά φράγκα με τα οποία φέρεται να δωροδοκήθηκε προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με την γαλλική εταιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.