Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών οργάνωσης ληστών στην Αττική

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών οργάνωσης ληστών στην Αττική

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα στοιχεία 57 μελών της σπείρας που κρυβόταν πίσω από αμέτρητες ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πέρασε «χειροπέδες» σε 28 μέλη της συμμορίας, Αλγερινούς και Σύρους, την ώρα που στην δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 57 άτομα.

Αρκεί να σημειωθεί το εξής για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της… μπίζνας: Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 185 κλοπές (πορτοφολιών, τσαντών, από οχήματα, κ.λπ.) καθώς και 3 ληστείες.

Όταν αποφάσιζαν να «μπουκάρουν» σε κάποιο σπίτι, πάντα μαζί με τους δράστες ήταν και δύο τσιλιαδόροι, ώστε να τους ειδοποιήσουν αν κάτι πήγαινε στραβά.

Επιπλέον, όταν έψαχναν… στόχους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φρόντιζαν να «χτυπήσουν» μόνο αν υπήρχε έντονος συνωστισμός. Αν η συνθήκη αυτή έλειπε, τότε… δεν επιχειρούσαν καν την κλοπή, ενώ πάντα ήταν σε εγρήγορση για να «ματαιώσουν την αποστολή» αν στο οπτικό τους πεδίο έμπαινε κάποιος αστυνομικός, ή κάποιος υπάλληλος στα ΜΜΜ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.