Eνώπιον του ανακριτή αύριο ο Μ.Φουρθιώτης: Είχε κάνει… σοφέρ τους αστυνομικούς – Το έγγραφο που «καίει» την κυβέρνηση

Eνώπιον του ανακριτή αύριο ο Μ.Φουρθιώτης: Είχε κάνει… σοφέρ τους αστυνομικούς – Το έγγραφο που «καίει» την κυβέρνηση

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα οδηγηθεί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του ενώπιον του ανακριτή μετά την προθεσμία που έλαβαν για τις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή στις 9.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν.


Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι «καταπέλτης» για τον Μένιο Φουρθιώτη, όσον αφορά στον τρόπο που συμπεριφέρονταν στους αστυνομικούς τους οποίους η Πολιτεία του είχε διαθέσει για τη φύλαξη του.

Ωστόσο δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 24 Μαρτίου, η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Μία εβδομάδα αργότερα, βέβαια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωνε την απόσυρση αστυνομικών από τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη, ενώ στη συνέχεια δικαιολόγησε και τη φύλαξή του.

Το θέατρο του παραλόγου όμως δεν είχε ακόμη τελειώσει. Ο ίδιος υπουργός που δικαιολόγησε τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη από μισό αστυνομικό τμήμα, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του παρουσιαστή, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην αστυνομία.

Τελευταία πράξη της παράστασης που βλέπουμε από την κυβέρνηση, μέχρι ενδεχομένως την επόμενη, αποτέλεσε η ομολογία της ότι ο παρουσιαστής εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα ερωτήματα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον παρουσιαστή παραμένουν αναπάντητα.

Επιστρέφοντας όμως στις πρόσφατες εξελίξεις, όπως προκύπτει ο κατηγορούμενος παρουσιαστής είχε αστυνομική συνοδεία από τις 25 Μαΐου του 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συνοδεία του Φουρθιώτη έκαναν λόγο σε αναφορές τους για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μάλιστα, στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ΄ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ο Μένιος Φουρθιώτης συνήθιζε να ζητά από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβαση του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του! Σε δυο μάλιστα περιπτώσεις ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων σε βάρος των αστυνομικών συνοδών του.

Όλο αυτό «καίει» τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και φυσικά όλη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είχε επιτρέψει να μετατρέψει ο Μένιος Φουρθιώτης τους αστυνομικούς σε προσωπικούς σοφέρ του!

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί αναφέρουν:

-Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό με υπάλληλο καταστήματος εστίασης, παρουσία του αστυνομικού συνοδού και λοιπών παρευρισκομένων ατόμων,

-Στις 24/12/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του,

-Στις 10/01/2021 αίτημα σε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται,

-Στις 21/01/2021 εντολή του Φουρθιώτη σε αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

Ακόμη στις αναφορές τους οι αστυνομικοί καταγράφουν τα εξής περιστατικά:

-Στις 23/01/2021 ο Φουρθιώτης ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

– Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο παρουσιαστής επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, καταλογίζοντας του ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ο Φουρθιώτης ήταν ανένδοτος.

-Στις 23/02/2021 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.

-Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.

-Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

-Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.