ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τραγικά τα στοιχεία από την έλλειψη αστυνόμευσης στην βορειοανατολική Αττική: Στα ύψη η εγκληματικότητα

Τραγικά τα στοιχεία από την έλλειψη αστυνόμευσης στην βορειοανατολική  Αττική: Στα ύψη η εγκληματικότητα

Ανοχύρωτα φαίνεται να είναι τα βορειονανατολικά προάστια της Αττικής , καθώς τα αστυνομικά Τμήματα, είναι τραγικά υποστελεχωμένα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα στις περιοχές αυτές.

Δεκάδες αστυνομικοί από αυτούς που έπρεπε να υπηρετούν στο Διόνυσο, τα Γλυκά Νερά, τη Ραφήνα, τα Βριλήσσια έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ενώ 80 από αυτούς διατίθενται για φύλαξη στόχων. Όπως για παράδειγμα το κανάλι Έψιλον όπου εργαζόταν ο Φουρθιώτης, το οποίο φυλάσσεται ακόμη σε 24ωρη βάση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr στη Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής υπάγονται περί τα 22 Αστυνομικά Τμήματα. Πρόκειται για μία σειρά από περιοχές οι οποίες ξεκινούν από την Αγία Παρασκευή και φτάνουν μέχρι και το Μαραθώνα.

Μεταξύ αυτών η Νέα Ιωνία, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Στέφανος, τα Γλυκά Νερά όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία της 20χρονης, η Νέα Μάκρη, τα Σπάτα, η Ραφήνα, ο Μαραθώνας κτλ.

Οι οργανικές θέσεις αστυνομικών που αντιστοιχούν σε αυτά τα τμήματα ανέρχονται σε 1.479. Ωστόσο οι αστυνομικοί που υπηρετούν ανέρχονται σε 1.208.

Από αυτούς υπηρεσίες μπορούν να κάνουν οι 661. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί από όσους θα έπρεπε να υπηρετούν εκεί, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (372 για την ακρίβεια), είτε πρόκειται για δόκιμους αστυφύλακες (39), είτε έχουν διατεθεί για τη φύλαξη στόχων (80 στον αριθμό), ενώ άλλοι είτε απουσιάζουν λόγω αναρρωτικών αδειών (70) είτε κάνουν υπηρεσία γραφείου.

Για παράδειγμα μεταξύ των στόχων που φυλάν οι αστυνομικοί των τμημάτων αυτών είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Παιδείας ακόμη και το κανάλι Έψιλον όπου εργαζόταν ο προφυλακισμένος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά από 46 αστυνομικούς που θα έπρεπε κανονικά να κάνουν υπηρεσίες έχουν μείνει μόλις 23.

Στην Αγία Παρασκευή ένα προάστιο με 60.000 κατοίκους από 42 αστυνομικούς έχουν μείνει μόλις οι 18!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ίδια και σε γειτονικές περιοχές: Στο Χολαργό και Παπάγου από 46 υπηρετούν 17, στα Βριλήσσια από 35 έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς δηλαδή 17 και στη Νέα Ιωνία από 35 έχουν απομείνει μόλις… 12.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.